Як у Черкасах тренуються на човнах “Дракон” (відео)

Розвивають командний дух, зміцнюють серцево-судинну систему та поліпшують загальний фізичний стан. У Черкасах проводять безоплатні тренування із веслування для усіх охочих, розповів Суспільному тренер Денис Городнюк.

Учасниця тренувань Альона Мельниченко розповіла, чим їй подобаються заняття:

“Друзі кликали, пропонували і дуже рекомендували спробувати веслування. Найбільше мені подобається відчувати командний дух. Човен – як єдиний організм: якщо хтось буде менше вкладатися, або навпаки – сильніше – він не буде пливти так, як потрібно. Коли виходиш на воду – це відчуття свободи. Це те, що мене манить – вода і веслування”.

Розвантажує розум і душу в процесі веслування черкащанка Анастасія Зарецька. Вона відвідала п’ять тренувань.

“Розвантажується розум, просто хочеться пливти. Але тяжко, бо там є професіонали і ти маєш за ними встигати, прикладати силу до цього”, – розповіла вона.

Човен, на якому займаються веслувальники, називається “Дракон”. Про його особливості розповів тренер Денис Городнюк:

“Це велике каное, яке має довжину 12,5 метрів і має 20 веслувальників. Також у нас з’явився ще трошки менший човник. Він на десять веслувальників, трохи коротший і має довжину дев’ять метрів. У середньому загальна вага човна з барабаном, хвостом і барабанщиком – близько двох тонн”.

Іноді на тренуванні використовують два човни, аби попрактикуватися у швидкості, додав тренер.

“Коли два човни – це дух конкуренції і це дозволяє нашим спортсменам ще більше вкладатися, більше займатися спортом та краще вкладатися, відчуваючи конкуренцію човна збоку”, – пояснив він.

Такий вид спорту, з його слів, розвиває командний дух та удосконалює фізичний стан:

“Працюють легені, укріплюються м’язи, працюють спина і ноги. Збоку всім видно, що ми веслуємо руками, але насправді ми веслуємо спиною та ногами”.

Денис Городнюк додав, що тренування безоплатні, а відвідати їх можна у вівторок, четвер та неділю. Перед цим рекомендує проконсультуватися з сімейним лікарем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *