На Черкащині культивують більше південних культур

Черкаська лохина, персики, виноград, цибуля і навіть черкаський кавун. На Черкащині культивують більше південних культур. Аграрії області змінюють продовольчі акценти, аби максимально забезпечити потреби ринку. Про це розповів начальник ОВА Ігор Табурець.

Плани на нинішню посівну в області із сільгоспвиробниками Черкащини вибудовували після збору урожаю-2022. Враховували продовольчу безпеку та можливий дефіцит традиційно південних культур.

– Ви бачите, що окупанти роблять, приміром, із нашою Херсонщиною: частина земель під окупацією або ж рясно всіяна вибухонебезпечними предметами, тепер ще й додались наслідки підриву ворогом Каховської ГЕС, – пояснив керманич області. – Зважаючи на це, наші аграрії цьогоріч дещо відкоригували структуру своїх посівних площ. По-перше, тепер більше вирощують овочевих культур: +22% до минулоріч. Зокрема, в сегменті борщового набору.

Окрім того, півтори тисячі гектарів земель фермери віддали під кавуни. Це вдвічі більше, ніж торік. І в цій справі новачки вже мають успіхи.

– Мав нагоду ознайомитися із досвідом одного з підприємств Золотоніщини, – ділиться Ігор Табурець. – Тут кавунами засадили 10 гектарів полів, мають і де зберігати врожай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *