Четверо медиків «екстренки» Черкащини пройшли курс інструктора з надання догоспітальної допомоги

100 фахівців екстреної медичної допомоги пройшли спеціалізоване навчання у форматі симуляційних тренінгів. Серед них четверо медиків із Черкащини.

Навчання складалось з двох компонентів: провайдерського і інструкторського.

У Міністерстві охорони здоров’я України інформують, що згодом такий курс пройдуть ще 120 спеціалістів. Кожен учасник після завершення курсу стає сертифікованим інструктором із надання догоспітальної допомоги і може навчати своїх колег на базі навчально-тренувальних відділень центрів «екстренки» у кожному регіоні.

Нагадаємо, в Україні за співпраці МОЗ зі Світовим банком триває розвиток єдиного навчального простору системи екстреної медичної допомоги (далі – ЕМД). Створення такого простору сприятиме модернізації надання ЕМД на догоспітальному етапі, посиленню компетенції медиків та зниженню смертності пацієнтів у невідкладних станах.

Крім того, продовжується розроблення навчального онлайн-курсу для медиків. Охопити таким навчанням планують близько 25 тисяч працівників системи екстреної медичної допомоги.

Курс складатиметься з компонентів транзиторної програми, яку проходили інструктори, і буде розділений на дві частини: теоретичну та практичну. Теоретична частина буде розміщена на онлайн-платформі, в неї будуть включені відеолекції, майстер-класи, методичні матеріали та тестові завдання, які потрібно проходити протягом всього курсу після кожної лекції. Переглянути матеріали можна буде у будь-який зручний час. Після проходження онлайн-частини медикам потрібно відпрацювати практичні навички із підготовленими інструкторами на базі навчально-тренувальних відділів регіональних центрів ЕМД.

Окремим напрямом роботи є розвиток навичок медицини катастроф для порятунку постраждалих від російських атак. Для членів команд медицини катастроф розроблено окремі навчальні програми, адже їхня робота складається не лише з надання екстреної медичної допомоги, а й з технічних особливостей надання медичної допомоги на території, де зруйнована медична інфраструктура.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *