КП «Черкасиводоканал» готове до роботи в зимовий період

Готовність КП «Черкасиводоканал» до роботи в зимовий період перевірив перший заступник міського голови Сергій Тищенко. Куратор відвідав підприємство, поспілкувався із керівником та колективом і ознайомився із матеріально-технічною базою.

За словами директора КП «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова, завдяки підтримці Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та депутатського корпусу підприємству вдалося добре підготуватися до зими і не лише забезпечити жителів Черкас цілодобовим і якісним водопостачанням і водовідведенням, а й наростити потужності. Також КП «Черкасиводоканал» допомагає іншим населеним пунктам, які постраждали від російської агресії. Забезпечували підвіз води у Нікополь, беруть участь у відбудові Херсонщини у рамках програми «Пліч-о-пліч» та допомагають відновлювати водопостачання у Смілі.

«Наше підприємство на сьогодні готове до зими. Ми забезпечені реагентами та матеріалами. Так само ми забезпечені і власною генерацією, придбаною за кошти як міського бюджету, так і за підтримки міжнародних фондів. Також зараз ми формуємо перелік матеріалів (фільтри, паливно-мастильні матеріали, кабелі, інші витратні матеріали), які нам потрібні для «якісного входження в зиму». Іншими словами, необхідно, щоб у нас у нас був той самий «стратегічний запас», який дозволить нам в разі аварійної чи екстремальної ситуації швидко відреагувати на неї», – розповів Іван Сухарьков.

На випадок блекаутів на водоканалі є більше 30 потужних генераторів, придбаних за кошти бюджету і донорів. А нещодавно підприємство отримало генератор потужністю 1000 кВт в рамках благодійної допомоги від Governmental Agency for Strategic Reserves (Польща). Цей потужний агрегат японського виробництва, за потреби, буде використовуватися для забезпечення роботи насосного обладнання на очисній станції. Крім того, на підприємстві наявні пересувні генератори, якими у разі необхідності водоканал може підсобити іншим організаціям.

«Хочу подякувати колективу підприємства і керівнику Івану Сухарькову за сумлінне виконання завдань, поставлених міським головою Анатолієм Бондаренком. За минулий рік пророблена колосальна робота, результати якої ми зараз всі бачимо. КП «Черкасиводоканал» – чи не єдине в Україні подібне підприємство, яке має таку систему генераторів, яка навіть при виникненні блекаута готова ефективно працювати і надавати послуги жителям територіальної громади. Я вдячний усім комунальникам за те, що у важкі воєнні часи вони ефективно роблять свою роботу», – зазначає перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Також керівник водоканалу Іван Сухарьков продемонстрував Сергію Тищенку нову автотехніку. Легкове авто Форд Фокус підприємство отримало в рамках гуманітарної допомоги від німецьких благодійників. Обладнання «Черкасиводоканалу» передали за підтримки Управління водного господарства м. Деггендорф та ГО “ГОУЛОКАЛ” з метою забезпечення стабільності Водного сектору України в умовах збройної агресії російської федерації. Автомобіль нині використовується для забезпечення потреб лабораторії підприємства.

Окрім цього, водоканал придбав каналопромивну машину об’ємом цистерни 8,0 м3 з нержавіючої сталі сучасного зразка. Її було придбано за кошти міського бюджету відповідно до програми капіталізації комунальних підприємств Черкаської міської ради.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *