Відходи виробництва на масксітки і ковдри для армії перетворюють волонтери Черкас

Матеріалом для виготовлення ковдр, футболок, маскувальних сіток на кілька тижнів на перед майстринь з «БФ «Волонтери Дніпровського» забезпечили їх колеги з БО «БФ «Хрещатик Сіті». І водночас дали можливість підприємцю без шкоди довкіллю утилізувати відходи виробництва.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Волонтери благодійного фонду «Черкаси-Сіті» знайшли у Черкасах підприємця, який налагодив виробництво одягу та теплої білизни для чоловіків, але змушений викидати обрізки тканин, які залишаються. У той же час чимало волонтерських організацій міста ламають голову над тим, де брати матеріали для виготовлення маскувальних сіток. Познайомивши підприємця за з «БФ «Волонтери Дніпровського» ми зробили одразу дві добрі справи: майстринь з «БФ «Волонтери Дніпровського» забезпечили матеріалом для виготовлення ковдр, футболок, маскувальних сіток, а підприємець вирішив проблему куди дівати обрізки тканин. На додачу чималу кількість мішків з цими обрізками тканин наш волонтер вже передав «БФ «Волонтери Дніпровського», – розповіла  Інна Бандура.

Щиро подякувала за допомогу волонтерам БО «БФ «Хрещатик Сіті» від імені свого колективу Голова Благодійного фонду «Волонтери Дніпровського» Любов Здоровенко. На сьогодні він налічує до 80 працівниць, які працюють і у офісі і віддалено. При чому багато з майстринь, які співпрацюють з цією волонтерською організацією живуть у навколишніх селах. Невтомні працівниці «БФ«Волонтери Дніпровського» вже понад рік виготовляють для армії маскувальні сітки, маскхалати, шкарпетки, спідню білизну, футболки і навіть ковдри і матраци-каріимати, що не промокають.

– Питання про те, де брати сировину для виробництва одне з найболючіших. Часто доводиться їх закуповувати, а це і не дешево і непросто, бо кошти на ще потрібно десь знайти. А тепер ми вже знаємо де можна брати обрізки тканини безкоштовно, причому у не малій кількості. Цього, що ви нині привезли, нам вистачить не на один тиждень. А серед обрізків ми бачимо такі, які підуть на виготовлення ковдр, якими охоче користуються українські солдати, – зазначила Любов Здоровенко.  

Задоволений і підприємець, бо йому тепер не потрібно парити мізки на те, як позбутись непотрібного хламу.

– Як підприємець працюю у Черкасах вже 13 років. Шиємо чоловічі халати, гольфи, теплу спідню та термобілизну. Раніше ці залишки доводилось викидати, щоб утримувати територію у порядку. Зате тепер, що як тільки у мене збереться певна кількість цих обрізків тканини, я знаю, що варто мені зателефонувати «Волонтерам Дніпровського» і вони заберуть їх для переробки. Це вигідно і зручно і нам і їм, – у бесіді з журналістом сказав підприємець з Черкас Кабір Мохамад.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *