У Черкасах покращують умови для перебування переселенців

У Черкасах у шелтері для внутрішньо переміщених осіб створюють більш комфортні умови проживання. Серед іншого, там встановлюють дитячий ігровий майданчик. Це неабияк актуально, адже тут тимчасовий прихисток знайшли 57 дітей разом із батьками. Усього нині тут мешкають 225 переселенців з «гарячих точок» України.

Сьогодні шелтер, який був облаштований на базі колишньої дитячої поліклініки, відвідали міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступницею Мариною Гаркавою, а також народні депутати Україні Олег Арсенюк та Максим Ткаченко. Вони перевірили хід робіт, поспілкувалися із мешканцями та поцікавилися їхніми потребами.

Ці народні депутати є також представниками ГО «ВПО України». Вони розповіли, що у травні був проведений благодійний захід, на якому зібрали кошти. Частину з них спрямували на допомогу ЗСУ, частину – на придбання дитячого майданчика для шелтера ВПО. Із облаштуванням дитячої локації сприяє черкаська міська влада.

До слова, народні обранці відзначили високий рівень підтримки внутрішніх переселенців у Черкасах з боку міської влади.

«Ми побували у багатьох містах України. І дійсно, такі гарні умови для переселенців ще є далеко не усюди. Результат роботи Анатолія Бондаренка та міської влади у напрямку підтримки внутрішньо переміщених осіб дуже високий і є прикладом для наслідування», – відзначив Олег Арсенюк.

Під час спілкування із переселенцями міський голова Анатолій Бондаренко повідомив, що облаштування цього дитячого майданчика буде завершено найближчим часом. Не виключив і створення зони відпочинку для дорослих, про що просили мешканці шелтера. Також розповів про плани щодо відкриття ще декількох шелтерів для ВПО у Черкасах. Один з них має запрацювати вже у вересні, анонсував мер.

«Сьогодні ми робимо усе максимально можливе для того, щоб ви почувалися не як у гостях, а як удома. Я мрію, що скоро буде перемога України, і ви зможете повернутися до своїх власних домівок, щоб вже там її відсвяткувати і почати відбудовувати нашу державу», – наголосив Анатолій Бондаренко.

Наостанок зустрічі для підняття настрою маленьким переселенцям продемонстрували «Шоу наукових чудес».

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *