День Державного Прапора України відзначили у Черкасах (фоторепортаж)

Черкаси – одне з тих міст України де провели масові заходи до Дня Державного Прапора України.

Як з місця події повідомив журналіст «City News», урочисті заходи з нагоди свята відбулись у центрі Черкас на площі перед обласним драматичним театром.

Перед церемонією урочистого підняття прапора України на Театральній площі відбулось покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Перед зібранням виступили начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Після вручення нагород учасників порадували концертною програмою силами місцевих творчих колективів.

Місце проведення свята обрали не випадково.

Адже саме тут на Театральній площі Черкас український двоколірний стяг гордо замайорів на порчатку 90-х років минулого століття, незважаючи на запеклий супротив тогочасної міської і обласної влади.

За спогадами учасників тодішній міський голова Черкас Володимир Олійник разом со-товаріщі з числа міських чиновників і при безумовній підтримці правоохоронців всіляко намагався недопустити підняття українського національного прапора на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Під час виниклої штовханини представникпи влади ногами затуляли ямку, у яку планувалость поставити флагшток. Однак сили українських патріотів взяли гору.

Після цих подій Володимир Олійник публічно покаявся перед громадою міста за свої дії, але у кінці правління злочинного режиму Януковича зрадив Україну і втік у москву, де після початку війни з ерефією очолив колаборантський рух на підтримку агресії проти України.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *