До Черкас приїде творча група повнометражної стрічки «Довбуш»

У День Незалежності України в прокат вийшов пригодницько-історичний екшн «Довбуш». Уже цього понеділка, 28 серпня, в Черкасах відбудеться зустріч із творчою групою фільму. Вона проходитиме в кінотеатрі «Україна» й розпочнеться о 17:00.

Стрічку представлять режисер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий разом із акторами фільму. У центрі сюжету – життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша.

Натурні зйомки проходили в Карпатах, Тернопільській області та Києві. Серед локацій давні замки (зокрема, Свірзький) та інші історичні об’єкти, які допомагають створити атмосферу епохи першої половини XVIII століття.

Знімальний період розпочався в серпні 2018 році. Процес переривався з технічних причин, згодом через карантинні обмеження. Фінальне дознімання розпочалося на початку червня 2021-ого.

– Перш за все, це історія про свободу. Це історія про людей, як обрали собі шлях здобути цю свободу та захищати її до останнього, навіть ціною життя, – коментує режисер Олесь Санін. – Заради чого воювали тоді, воюємо зараз – заради любові. Це історія про величезну любов. Не лише про земну. Ми граємо про любов на небесах. У кожної нації є свій національний герой. У нас – це Довбуш. Це історія, не вигадана Санним, а історія народу, для якого Довбуш став героєм, намагання розібратися чому став.

За інформацію ЗМІ, права на показ фільму «Довбуш» уже купили понад 20 країн, а в семи він уже з’явився на екранах кінотеатрів.

Придбати квитки на показ фільму можна в касі кінотеатру – http://ukraina.ck.ua/.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *