У Черкасах започаткували проєкт для підтримки безпритульних тварин

«Щедрий кіт». Таку назву має проєкт для підтримки безпритульних тварин, який започаткували у Черкасах.

Його реалізовує Благодійний фонд «ДоброКіт» у рамках програми виділення грантів у галузі культури. Частину коштів надали з бюджету Черкаської територіальної громади, частину – благодійні організації та партнери. Основна мета – допомога у зборі коштів на харчування та догляд за безпритульними котами.

«Наша ініціатива допоможе котикам, про яких ніхто не турбується. Вона має на меті залучити фінансові ресурси для підтримки тварин, які потребують нашої допомоги», – зазначила організаторка проекту, зооволонтерка Яна Тябут.

Один з етапів реалізації проєкту – відкриття скульптури кота. Її встановили у сквері «Юність». Автором є черкаський скульптор Владислав Димйон. Паркова скульптура має вмонтований сейф-сховище, куди усі небайдужі можуть класти пожертви на потреби тварин, які не мають дому. Після цього, за задумом організаторів, потрібно погладити котика і загадати бажання, яке, переконані зооволонтери, обов’язково здійсниться. Згодом біля нової скульптури планують проводити різноманітні заходи для захисту тварин, а також івенти для молоді.

«Привернення уваги до проблем безпритульних тварин та гуманне ставлення до них – благородна мета. Дякую організаторам за реалізацію цього цікавого проєкту. Сьогодні наше місто стало на краплиночку добрішим. Також вкотре хочу подякувати нашим захисникам за те, що маємо можливість збиратися і проводити цікаві і змістовні заходи», – зазначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна, голова експертної ради з виділення грантів у галузі культури, яка завітала на подію.

Під час заходу до уваги відвідувачів пропонували низку цікавих локацій. Серед іншого, вони могли познайомитися з котиками, які шукають родину, зробити світлини у тематичній фотозоні, отримати безкоштовну консультацію від ветлікарів, взяти участь у майстер-класах від викладачів Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, оглянути бібліотечну тематичну локацію.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *