Безкоштовний магазин для мам у Черкасах дає переселенцям дитячий одяг і харчування

Переселенські родини, що нині живуть у Черкасах, і які виховують маленьких дітей, знайшли підтримку у Дитячому благодійного центрі допомоги БО «БФ «Хрещатик Сіті». Безкоштовним магазином для мам одразу після відкриття його «охрестили» журналісти центральних видань.

За словами міського годлови Черкас Анатолія Бондаренка нині у Черкасах тимчасово проживає понад 50 тисяч внутрішньо переселених осіб. Це і окремі люди і цілі родини, яких з рідних домівок вигнала російська агресія проти України.

Серед знедолених є чимало родин з дітьми, яким у нинішніх умовах значно тяжче виживати. Але ще тяжче тим родинам, у яких є маленькі дітки.

Як повідомив журналіст «City News», у Черкасах понад рік працює Дитячий благодійний центр допомоги БО «БФ «Хрещатик Сіті». «Безкоштовним магазином» для мам буквально першого дня роботи Центр назвали у своїх сюжетах новин журналісти центральних телеканалів. «Суперцентром» його поміж себе називають мами маленьких дітей.

– Родинам переселенців, які мають маленьких діток дуже важко виживати далеко від рідного дому. Саме тому і виникла ідея Дитячий благодійний центр допомоги БО «БФ «Хрещатик Сіті». Він відкрив свої гостинні двері понад рік тому, 1 червня якраз на Міжнародний день захисту дітей. Центр покликаний допомогати жінкам, які перебувають на крайньому терміні вагітності, або мамам, які виховують малюків віком від нуля до двох років. Безкоштовний магазин – так його влучно назвали журналісти, на сьогодні обслуговує близько 150 клієнток. Кожна жінка, яка звернулась у Центр допомоги тепер щомісяця отримує допомогу, підібрану індивідуально до потреб кожної. Окрім цього Центр періодично збирає і роздає таким родинам іграшки та якісний одяг як для дітей так і для мам, – розповіла  ініціатор створення Центру, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Більше року живемо у Черкасах і користуємось послугами  Дитячого благодійного центру допомоги. Це просто щастя, що він тут є. Навіть не уявляю, як би ми жили, якби його не було. Бо тут нам допомагають памперсами, харчування дитяче дають. А ще дають ті чи інші речі і старшій доньці і мені. Це – Суперцентр! Дуже вдячна волонтерам Благодійного фонду за те, що допомагають, бо якби не вони, то нам було б дуже важко. У явіть, двоє дітей, я у декретній відпустці, у чоловіка сезонна робота, – висловила вдячність Центру Наталія Саєнко (м. Бердянськ, Запорізька обл).

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

 ініціатор створення Центру, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та волонтерка Тетяна Моргуненко.
Клієнтка Центру Наталія Саєнко (м. Бердянськ, Запоріжжя)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *