При повному залі у Черкасах відбувся показ українського фільму «Довбуш»

Прем’єрний показ українсього історичного блок-бастеру «Довбуш» у Черкасах відбувся у великому залі комунального кінотеатру «Україна» на найбільшому екрані в області. Прем’єра пройшла при повному аншлагу, бо у глядацькому залі на 800 місць майже не було вільних місць.  

Перед початком показу перед черкащанами виступив головний режисер картини Олесь Санін. Він розповів, що з 24 серпня в Україні і кількох країнах світу стартували прем’єрні покази «Довбуша», які відбуваються з великим успіхом.

– Це прем’єрні покази. Ми зі знімальною групою виїжджаємо у великі міста України для того щоб поспілкуватись з глядачем. 19 сернпня виповнилось 5 років від першого знімального дня. А до того ми ще два роки зі знімальною групою працювали над сценарієм. Так що цей шлях для нас був довгим, але дуже приємним.

Сьогодні український екшн «Довбуш» разом з Україною дивляться і жителі кількох інших країни світу.

– Нині з 24 серпня синхронно розпочались прем’єри  по всій Україні. Також показ картини українською і національними мовами відбувається в країнах Балтії, Чехії, Словаччині, Німеччині, Ізраїлі і Кореї.  Українською мовою за кордоном він демонструється для того, щоб українці, які виїхали за межі України могли почути українське слово з кіноекрану. І щоб світ теж почув українську мову. Приємно, що показ фільму як в Україні так  за кордоном проходить з великим успіхом. Це певною мірою є майданчиком братання українців, які за кордоном, яких багато приходить подивитись картину. А для жителів інших країн він пояснює, що ми – українці – незламні, що ми нікому не віддамо і шматочка української землі і не дамо ворогу жодну нашу людину. Адже наша воля і наша здатність опиратися – це вічна історія українського народу і нашої боротьби за волю. Не сумніваюсь, що фільм стане надзвичайно актуальним сьогодні. До кінця перегляду ви це зрозумієте, – сказав перед переглядом картини головний режисер нового історичного екшну «Довбуш» Олесь Санін.

Він також повідомив, що частина прибутку з картини йде на підтримку 68 єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Від імені міського голови Черкас творчу групу «Довбуша» і глядачів привітала його заступниця Марина Гаркава:

– Вітаю жителів Черкас з такою феноменальною подією – прем’єрою такого великого фільму. Щиро дякую режисеру і акторську групу фільму за Вашу титанічну працю. Низький уклін Вам за те що плекаєте перемогу свідомості,  інформаційну перемогу та перемогу культурну.

Не встиг на екрані завмерти останні кадр картини. Як зал вибухнув потужними оплесками. Черкаських глядачів не могла не вразити епічність і масштабність картини, її атмосфера і незламний національний дух, якими наповнений кожний епізод «Довбуша». А слова головного героя: «Я хочу вільно жити тут в Україні!» – цілком заслуговують на те, щоб стати головним гаслом нинішніх патріотів України.

Володимир Лимаренко-Полянський

Детальне інтерв’ю з творчою групою картини “Довбуш” читайте згодом.

Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *