Дитячий одяг зі Швеції отримали черкаські волонтери «Хрещатик-Сіті»

Дитячий одяг і взуття від небайдужих жителів Швеції волонтерам Дитячого центру допомоги, яким опікується БО «БФ Хрещатик-Сіті», передали їх колеги з Благодійного фонду «Вогневої Марії».

Про це журналісту «City News» повідомила волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик.

– Волонтери Благодійного фонду «Вогнева Марія» – це черкаська волонтерська організація, з якою команда «БФ «Хрещатик Сіті» уклала партнерські стосунки ще торік. Знаючи, що наша основна діяльність – це підтримка переселенських родин з де є маленькі дітки, або жінки на крайніх термінах вагітності, волонтери «Вогневої Марії» періодично дають Дитячого центру допомоги ті чи інші потрібні нашим клієнтам речі, – розповіла волонтерка.

Як з’ясував журналіст «City News», Благодійний фонду «Вогнева Марія» – це порівняно молода волонтерська організація, яку утворили вихідці з іншої волонтерської структури.

Очолила «Вогневу Марію» черкаська підприємиця Марія Гопка, яка працює у галузі постачання мінеральних добрив.

Вона залюбки поспілкувалась з автором цих рядків.

– З історією назви Фонду «Вогнева Марія» моє ім’я жодним чином не пов’язане. Так назвати Фонд вирішили волонтери без моєї участі. Щоб пояснити, що означає ця назва, мені, зізнаюсь, і самій варто підштудіювати історію Фонду, бо не знаю, не цікавилась. На момент створення ми мали волонтерський досвід, бо працювали у іншій структурі. Але на певному етапі виявилось, що у нас і у її керівництва склалось різне бачення напрямків нашої діяльності. Тож, розійшовшись ідеологічно, ми зареєстрували свій Фонд. У нас зав’язалась добра співпраця зі шведами. Тож із Швеції періодично отримуємо гуманітарну допомогу.

А як розпочалась співпраця з Благодійним Фондом «Хрещатик Сіті»?

– Ви не повірите. Волонтерка «Хрещатик Сіті» Діана Глущик, вона ж за фахом юрист, ми мешкаємо у під’їзді одноо дому. Тобто, ми з нею сусіди. Якось по-сусідськи я звернулась до неї по консультацію, коли тільки починали створювати наш Фонд. Вона допомогла. Одного разу ми отримали зі Швеції гуманітарну допомогу, де було дитяче харчування. Я розпитувала у своїх знайомих, кому можна це передати. Спитала при нагоді і у Діани. А вона мені й каже: «Передавай до нашого Фонду. Дітки і мамусі – це наш напрямок». Ось так все й почалось. Потім познайомилась і з очільницею Благодійного Фонду «Хрещатик Сіті» Інною Бандурою. Відтоді наші фонди – партнери.

– Ви так розповіли, зо мимоволі виникає думка про те, що кожного разу, коли отримуєте вантаж зі Швеції, достеменно не знаєте, що прислали, доти, допоки не відкриєте коробки з гуманітарною допомогою.

– Ви здивуєтесь, бо так і є.

– Як таке може бути?

– Наш Фонд в основному працює у сенсі допомоги армії. По допомогу до наших шведських друзів щоразу ми звертаємось, виходячи виключно з запитів військових, які отримуємо. Але шведи часто дають не лише те, що ми просили, але й багато іншого. Громадяни Швеції, які співчувають українцям, часто густо збирають все, що на їхню думку може знадобитись в Україні. Отож так і виходить, що кожний вантаж, що ми отримуємо зі Швеції – це «кіндерсюрприз». Ось і останнього разу, коли ми отримали допомогу, розпакували мішки і побачили багато дитячого одягу та взуття, і в основному для хлопчиків дворічного віку. Звичайно ж отримане вирішили передати Благодійному Фонду «Хрещатик Сіті».

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *