На Золотоніщині поліцейські провели профілактичний захід для дітей

Інспектор з ювенальної превенції Золотоніського РВП Тетяна Конець провела профілактичний захід «Урок з поліцейським». На уроці школярі 6-9 класів КЗ «Іркліївський ліцей» Іркліївської сільської ради ознайомились з важливими питаннями – відповідальність та їх види, шахрайство та протидія схемам шахрайства, булінг, права та обов’язки підлітків.

Поліцейська роз’яснила дітям, які права та обов’язки вони мають у навчальному процесі та побуті. Розтлумачила, що таке булінг, як протидіяти фізичному та психологічному насильству з боку однолітків, а також як відрізнити булінг від конфлікту.

Окрім цього, інспектор з ювенальної превенції розширила та поглибила знання дітей про існуючі види відповідальності: кримінальну та адміністративну, пояснила з якого віку настає кожна з них та навела кілька прикладів, коли за вчинки неповнолітніх відповідали їхні батьки.

Поліцейська наголосила діткам, що в кожного з них є численні права і правоохоронці роблять все можливе аби їх захистити.

Діти уважно слухали настанови поліцейської, були активними, ставили багато питань. Також школярі пообіцяли, що будуть слухняними і обов’язково дотримуватимуться усіх правил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *