Перший «Клас безпеки» для школярів відкрили у Червонослобідській громаді

Клас безпеки, який відкрили на базі Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 – це спеціально обладнаний кабінет у школі, де є чимало наочних та допоміжних матеріалів, щоб діти різного віку вивчали правила поведінки при пожежі та на воді, знайомилися із рекомендаціями щодо мінної безпеки, вчилися надавати першу допомогу та освоювали навички цивільного захисту населення загалом.

Про це журналісту «City News» повідомила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Червонослобідської громади Валентина Шевчук.

– Навчання дітей основам безпеки сьогодні є одним із пріоритетних завдань у кожному закладі освіти. Сьогодні у нашій країні ідуть бойові дії. І наші діти повинні знати, як правильно поводитись під час повітряної тривоги та під час обстрілів, що слід бути обережними із вибухонебезпечними предметами, вміти правильно користуватися правилами пожежної безпеки.. А також – знати та уміти надати першу домедичну допомогу у випадку необхідності, – зазначила Валентина Шевчук.

Очільник громади Олександр Литвиненко подякував усім, хто надавав допомогу в облаштуванні першого «класу безпеки».

– Це лише початок таких класів безпеки у нашій громаді, ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб відкривати такі класи у школах, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *