Унікальний прапор волонтерам з Черкас передала делегація з Марганцю

У Черкасах делегація волонтерів із фронтового Марганцю передала волонтерам унікальний прапор з підписами солдат, які віддали життя за Україну. Цей безцінний дар – подяка волонтерам благодійних фондів «Хрещатик-Сіті», «Вільні» та АЗК «Перон» за допомогу постраждалим від російського екоциду.

Про це повідомив журналіст «City News».

Не так давно Черкаси відвідала делегація волонтерів із фронтового міста Марганець.

У якості подяки за допомогу щодо забезпечення питною водою жителів територій, що потерпіли від російського екоциду – підриву Каховської ГЕС, очільник делегації Олег Колосвєтов передав черкащанам унікальний прапор з військової частини, на якому серед інших є підписи бійців, які загиули у боях за Україну.

Про те, яку місію виконувала делегація з Марганцю у Черкасах журналісту «City News» у ексклюзивному інтерв’ю розповів військовий волонтер при Нікопольській військовій адміністрації Марганець Олег Колосвєтов.

За його словами, початок співпраці між волонтерами Марганцю і Черкасами  поклала черкащанка Тетяна Моргуненко – волонтерка БО «БФ «Хрещатик-Сіті».

– Наша співпраця зав’язалась завдяки волонтерці Благодійного фонду «Хрещатик-Сіті» Тетяні Моргуненко. Вона була у нас у Марганці – привозила допомогу від фонду «Хрещатик-Сіті».  Ось так ми познайомились з Тетяною.  

– Марганець – одна з «гарячих точок» російсько-укранської війни. Місто під постійними обстрілами. Чи не так?

– Так і є. Жити у Марганці небезпечно. Наше місто перебуває в зоні бойових дій. За 4,5 – 5 кілометрів від нас, на протилежному березі Дніпра розташоване місто Енергодар, у якому знаходиться захоплена російськими окупантами Запорізька АЕС. Рівень загрози не складно уявити. Марганець постійно під обстрілами артилерії російських окупантів. Окрім того жителі Марганцю і навколишніх сіл дуже постраждали внаслідок підриву російськими терористичними військами дамби Каховської ГЕС. Серед жахливих наслідків екоциду і те, що росіяни позбавили наших жителів питної води.

– Тож, познайомившись з Тетяною Моргуненко, Ви з контактували Благодійним фондом «Хрещатик-Сіті»?

– Так. Але ще ми звернулись за допомогою до Благодійного фонду «Вільні», чиї контакти нам вдалось знайти. Повторюсь. У нас на той момент була страшна проблема: через російський екоцид, маю на увазі підрив Каховської ГЕС, у нашому регіоні не стало питної води. Але, завдяки плідній співпраці з обома фондами та адміністрацією АЗК «Перон» ми змогли забезпечити питною водою жителів сіл і селищ, які знаходяться на береговій лінії. Завдяки отриманому з Черкас обладнанню для забору питної води, нам вдалось відкрити місцеві джерела з чистою водою і налагодити забір води. Тож тепер жителі сіл берегової лінії з питною водою. Щира подяка і низький уклін черкаським благодійним фондам «Хрещатик-Сіті», «Вільні», АЗК «Перон» і всім, хто допомагав нам у вирішенні цієї проблеми. Окремо дякуємо фонду «Хрещатик-Сіті» за засоби індивідуальної гігієни для літніх людей. У кожному селі є відповідальні, які інформують нас про наявність і кількість лежачих літніх людей та потребу у памперсах, тож завжди маємо щодо цього найточнішу і найактуальнішу інформацію. Це дозволило нам налагодити адресну допомогу з рук у руки.

– Делегація з Марганцю відвідала Черкаси. Розкажіть, яку місію вона виконувала?

– Виконували одразу дві місії. Перша. Наш візит – це щира подяка волонтерам і благодійникам Черкас за ту допомогу, яку вони дали жителям Марганцю і регіону. Волонтерам Черкас з фондів «Хрещатик-Сіті», «Вільні» та АЗК «Перон» (вони допомогли з генератором) ми передали прапор від військової частини, яка захищає свободу України на передовій. Особлива й символічна цінність прапора у тому, що на ньому стоять підписи солдат, які віддали життя у війні за волю України.

– А кому конкретно дістався цей прапор?

– Прапор знаходиться у волонтерів благодійного фонду «Вільні».

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *