Новими українськими книгами у Черкасах поповнюють бібліотеку обласної дитячої лікарні (фоторепортаж)

«Книги українською для бібліотеки обласної дитячої лікарні» – це новий соціальний проєкт, який у тісній співпраці започаткували книжковий супермаркет «Буквиця», що знаходиться на другому поверсі  ТРЦ «Хрещатик-Сіті» та Благодійний фонд «Хрещатик-Сіті». Мета – поповнити фонди бібліотеки Черкаської обласної дитячої лікарні новими книгами українською мовою.

Книжковий супермаркет «Буквиця» і Благодійний фонд «Хрещатик-Сіті» – традиційні партнери, які разом втілили багато цікавих соціальних проєктів. Нині ж вони вирішили підтримати бібліотеку обласної дитячої лікарня, осередки якої є у всіх відділеннях медичного закладу.

Місію по передачі першої партії книг до ігрової кімнати одного з відділень Черкаської обласної дитячої лікарні із задоволенням виконала очільниця і засновниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Фонд з початку повномасштабного вторгнення співпрацює з медичними закладами, що є у Черкасах, і одним з них є Дитяча обласна лікарня. Ми періодично надаємо закладу те, що він потребує. У нас є партнер – книжковий супермаркет «Буквиця», з яким ми разом втілили чимало цікавих соціальних проектів, спрямованих на популяризацію книги, і передусім української книги серед дітей. При їх втілення ми передавали новенькі книги дитсадочкам та у шкільні бібліотеки. Дізнавшись про те, що у обласній дитячій лікарні є бібліотека для малих пацієнтів, наш Фонду разом із супермаркетом «Буквиця» вирішили  розробити новий проєкт – «Книги українською для бібліотеки обласної дитячої лікарні», який ми нині спільно реалізуємо, – пояснила Інна Бандура.

За словами пані Інни, за для забезпечення реалізації проєкту у супермаркеті «Буквиця» є спеціальний бокс для дитячих книг українських видавництв. Відвідувачам, які купують для себе книги, пропонують долучитись до проєкту. Ті, хто забажав кладуть до боксу придбані тут же книги для малих пацієнтів обласної дитячої лікарні.

Досвічені продавці не лише пропонують покупцям долучитись до проєкту, придбавши дитячу книгу та поклавши її у бокс, а й правильно її вибрати. Адже вони чудово розбираються у тому, які книги будуть цікаві для дітей тих чи інших вікових груп.

– Цей проєкт не про матеріальне, а про духовність. Я – мама. У мене є одинадцятирічна донька. Так сталось, що коли вона хворіла, нам з нею довелось бути у лікарні  ізольованими від навколишнього світу. Це було надзвичайно важко, але витримати це випробування допомогли книги, які, на щастя я взяла з собою у лікарню. Помітила, що хворій дитині важко читати з гаджета, а книгу вона читала залюбки. Це дозволяло їй відволікатись, знімало психологічну напругу. Інакше кажучи, книга для дитини у лікарні надзвичайно потрібна. І я дуже вдячна керівництву Черкаської обласної дитячої лікарні за те, що вони знайшли можливість створити бібліотеку, осередки якої є у кожному відділенні лікарні. Наш проєкт – «Книги українською для бібліотеки обласної дитячої лікарні» триватиме до кінця року, тож ми запрошуємо усіх черкащан взяти у ньому участь, – закликала Інна Бандура.

Книжкове поповнення осередку бібліотеки обласної дитячої одного з відділень порадували і персонал, і малих пацієнтів.

Семирічна Кіра, крайньою прочитаною книгою якої була «Розумна собачка Соня», одразу ж вибрала собі книжку «Дітям про тварин».

– Я дуже люблю тваринок: собачок, котиків, зайчиків, папужок. А тут написано цікаво про тваринок.

Любов до живої природи малій Кірі прищепила сім’я, що проживає у одному з сіл Черкащини і тримає у дворі двох собак і цілу армію кицьок.

– Ми тут вже п’ятий день. Звичайно, головне для кіри нині – це лікування. А ще Кіра продовжує навчатись у школі, хоч і перебуває у лікарні. Тож вільного часу у неї не багато. Але, оскільки, виходити на вулицю нам не можна, то ми беремо у ігровій кімнаті пазли, які складуємо, і книги, які читаємо. Гаджети тут відходять на другий план, поступаючись більш матеріальним способам проведення дозвілля, як то настільні ігри, пазли, книги. Думаю, що моїй дитині це лише на користь, – сказала мама другокласниці Кіри, пані Галина.

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги

Володимир Лимаренко-Полянський

З ліва на право: очільниця і засновниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Інна Бандура та керівниця книгарні «Буквиця» Наталія Прокопчук.
З ліва на право: очільниця і засновниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура та головний лікар Черкаської обласної лікарні Микола Кондрацький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *