Розбиті ракетою вікна та покрівлі в приватних оселях Черкас відновлять за кошти міста

Сім мільйонів на відновлення вікон та покрівель приватних осель, пошкоджених падінням уламків російської ракети, планують виділити з міського бюджету Черкас. Нині міська влада обстежує будинки на предмет пошкоджень. Постраждалих просять звертатись до міськради.

Про це журналістам у коментарі повідомив в.о. директора департаменту Житлово-комунального господарства Андрій Наумчук.

– На заміну вікон у квартирах, відповідно до рішення Черкаського виконкому виділено 4 мільйони, і ще три мільйони – на заміну вікон у під’їздах та покрівлі. Цих кошті цілком вистачить на проведення всіх щойно згаданих робіт. Сподіваюсь, що цю ж позицію підтримають і депутати Черкаської міської ради., – поінформував він.

Зі слів Андрія Наумчука, нині працівники департаменту обстежують будинки на предмет пошкоджень, завданих падінням уламків російської  ракети у Черкасах, і вже виявили більше фактів, ніж надійшло звернень від громадян.

– На сьогодні пошкоджено вікна у 12 приватних і 14 багатоповерхових житлових будинків. Загальна площа пошкоджених вікон 1 тисяча 160 квадратних метрів. Це 355 вікон у квартирах і 27 вікон у приватних одноповерхових будинків. Ще пошкоджені вікна у під’їздах багатоповерхівок і покрівля на двох будинках. Обстеженнями охоплено 80 відсотків квартир, у решту увійти поки не вдалось. Але звернення щодо пошкодженого майна до міської влади надходять щодня. Тож ті громадяни, чиє майно пошкоджено внаслідок згаданих подій, ще можуть звернутись,подавши відповідну заяву чи зателефонувавши на Службу 1505, – додав міський чиновник.

Діє механізм забезпечення для громадян можливостя скористатись допомогою з боку міста. Відповідно до нього, громадяни, чиї оселі пошкодила ракета, окрім відповідної заяви до Черкаської міськради, повинні подати документи, що підтверджують їх право власності на житло, копію паспорта та ідентифікаційного коду тощо. Після цього з ними укладуть відповідний договір і лише після цього будуть проведені відповідні роботи по заміні пошкоджених вікон.

– Оперативність проведення ремонтних робіт залежить від того, наскільки мешканці квартир оперативно виконають належну їм роботу щодо оформлення документів, – наголосив він.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото Суспільного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *