Для Черкащини розподілять лінійний прискорювач

Українські лікарні отримають 15 лінійних прискорювачів, аби ще якісніше лікувати пацієнтів з онкологією. Лінійні прискорювачі будуть розподілені між медзакладами у Сумській, Рівненській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Херсонській, Волинській, Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській, Харківській та Київській областях.

Про це інформують в МОЗ України.

Інноваційні системи лінійних прискорювачів «Elekta Harmony» за допомогою рентгенівського або гамма-випромінювання дозволяють впливати на ракові клітини чи пухлини у внутрішніх органах, знищуючи або зупиняючи їх ріст. При цьому вони намагаються мінімізувати пошкодження здорових тканин. Тому лікування пацієнтів із важкою стадією онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю.
В такій кількості лінійні прискорювачі закуплені державним коштом вперше, та ще і з суттєвою економією у майже 50%. Їх загальна очікувана вартість була понад 1 млрд грн. Водночас закупити їх вдалося за 541 мільйон гривень.

Обладнання закупили Медичні закупівлі України на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *