Понад 320 пожеж в екосистемах Черкащини виникло від початку року

Понад 320 пожеж в екосистемах Черкащини виникло від початку року. Про причини виникнення загорянь на території регіону на брифінгу в медіацентрі ОВА розповів начальник Управління запобігання НС Головного управління ДСНС України у Черкаській області Антон Плахотній.

Більшість пожеж – а це майже 90% – виникає через людську необачність: порушення вимог пожежної безпеки, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення польових робіт. Лише за два тижні виникло 47 пожеж в екосистемах і 2 загоряння торф’яних ґрунтів.

– Фіксуємо значне зменшення кількості пожеж у природних екосистемах, – відзначив Антон Плахотній. – Це є результатом спільної роботи з органами місцевого самоврядування, Національної поліції області, представників лісових господарств та активної інформаційно-роз’яснювальної роботи нашими співробітниками.

Загалом з початку року в області вже провели 590 комісійних обстежень населених пунктів, що межують із лісовими масивами, 850 рейдів, обстежували об’єкти та території природо-заповідного фонду. Під час проведення рейдів застосовують БпЛА, за допомогою яких виявляють загоряння сухої рослинності на початкових етапах.

Під час проведення рейдових відпрацювань за статтею 77 «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» КУпАП складено 4 протоколи на 6 тис.120 грн та за статтею 771 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» складено 46 протоколів на 131 тис. 581 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *