СБУ повідомила про підозру посадовцю окупаційної адміністрації Каховки

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта, посадовця окупаційної цивільно-військової адміністрації, яка діє на тимчасово захопленій території Каховки. СБУ встановили, що він і досі виконує поставлені завдання агресора та сприяє утвердженню окупаційного режиму в регіоні.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За даними слідства зрадником є уродженець Каховки. Після повномасштабного вторгнення рф та окупації частини територій Херсонщини зловмисник пішов на співпрацю з ворогом та отримав «підвищення по посаді». Загарбники призначили його «заступником голови Каховської військово-цивільної адміністрації Каховського муніципального округу». На керівній «посаді» зловмисник сумлінно виконує вказівки окупантів, контролює виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, підбирає кадри і формує «колектив». Крім того, активно сприяє проведенню «передвиборчої кампанії», як кандидат в депутати від партії «єдина росія», і особисто неодноразово виступає на підтримку агресора, – розповіли у пресслужба УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: • за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); • за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Наразі колаборанта оголошено у розшук. СБУ нагадує про невідворотність покарання і кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно відповідатиме перед законом. Заходи з викриття проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *