Подружжя із Звенигородщини розвиває власну справу з виготовлення крафтових сирів
Крафтові м’які та тверді сири взялося виготовляти подружжя із Звенигородщини на власній сироварні. Свій продукт Олександр та Лариса Фесенко почали виробляти завдяки участі у програмі «Власна справа». Грантові кошти інвестували у закупівлю спеціального обладнання.
Під сироварню переобладнали приміщення колишньої колгоспної пекарні. Облаштовувати її допомагали ментори сироваріння зі Львова та Сум. Разом розробили проєкт приміщення згідно вимог сертифікації. Устаткування обрали від українського виробника.
Досвід у сироварінні у подружжя уже є. Олександр працював на Звенигородському сироробному комбінаті, а згодом був директором молочного виробництва у Миколаєві. Молоко вищого ґатунку закуповують у місцевих сільгоспвиробників, досліджують на якість у власній лабораторії.
Сьогодні кооператив виготовляє понад десять видів якісних сирів під торговою маркою «Family cheese». Є й такі, що дозрівають 2-3 роки.
За інформацією обласного центру зайнятості