Про інтелектуальний драйв в Українській школі політичних студій розповіла черкаська волонтерка

Відбулась третя сесія Української школи політичних студій. Своїми враженнями від участі у ній з «City News» поділилась очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Третя сесія Української школи політичних студій (Ukrainian school of political studies) – це круті віражі від «Феномену українського шістдесятництва» до «Штучного інтелекту». Це інтелектуальний драйв від дискусу про поняття справедливості з Андрієм Богачовим. Це нові інсайти, щодо майбутнього української політики та парламенту з відвертими діалогами про теперішнє і майбутнє політичних партій. Це новий погляд під різними кутами на Україну як на драйвер світового перезавантаження від Павла Клімкіна. Це можливість поставити питання про стратегію розвитку міста у контексті викликів війни Андрію Садовому. Відвідати та почути спогади минулого в музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького»… І головне – це розуміння, як тобі пощастило стати частиною неймовірної спільноти. Дякую Світлані Матвієнко (Виконавчий директор Лабораторії законодавчих ініціатив/Agency for Legislative Initiatives) та команді УШПС за можливість вийти «за межі» та розширити власний світогляд, – поділилась думками і враженнями учасниця сесії  Інна Бандура.

Довідка «City News»:

Українська школа політичних студій – це освітньо-мережевий проєкт Лабораторії законодавчих ініціатив та Ради Європи. Основна навчальна програма Школи існує з 2005 року. За цей час Школа провела 16 циклів програми, її випускниками стали більше 500 людей.

Але УШПС сьогодні – це більше, ніж одна навчальна програма, яка відбувається щороку. Школа стала осередком громадянської та політичної освіти з багатьма проєктами в Україні, які уособлюють не лише навчання.

УШПС – це цінності. Школа відстоює демократичні цінності свободи, рівності, справедливості і відповідальності.

УШПС – це інтеграція. Школа обʼєднує різних людей з різних середовищ навколо спільної мети – розвитку України.

УШПС – це спільнота. Школа формує мережу людей, яка є рушійною силою демократичних перетворень в Україні.

***

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *