ІТ-курси для ветеранів відкрили на Черкащині

Основи програмування опановуватимуть ветерани Черкащини. Перша група вже розпочала навчання. Про це інформує очільник області Ігор Табурець.

Проведення таких курсів ініціювали у Черкаській ОВА. Підтримала задумане черкаська ІТ-компанія Еkreative.

– Нещодавно ми з командою Еkreative мали зустріч, де, зокрема, говорили про наших ветеранів, про можливі спільні проекти для їхньої адаптації та реінтеграції після повернення з війни, – нагадав Ігор Табурець. – Важливі питання, я б навіть сказав, надважливі. Бо ми не маємо права втрачати такий цінний людський капітал. Ви знаєте, що ми в ОВА приділяємо максимум уваги зараз цим питанням. Бо повинні бути 100% готовими до повернення наших героїв: починаючи з фізичної реабілітації і завершуючи адаптацією. І ось сьогодні ми вже є свідками результату тієї зустрічі: цих ІТ-курсів для ветеранів.

Курси – безкоштовні. Пройшли відбір і розпочали навчання 23 захисники та захисниці.

– Мені завжди була цікава ця галузь, завжди за нею слідкував, – ділиться ветеран Богдан Федін. – Після поранення не зміг продовжити службу та повернутися до справи, якою займався до війни. Тож зрозумів, що настав час спробувати себе в ІТ. Побачив оголошення, пройшов співбесіду – і от уже тут. У цій галузі стільки напрямів, що поки точно не знаю, що зацікавить мене більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *