Підозру оголосили жителькам окупованих Луганщини та Маріуполя, які співпрацюють з окупантами

СБУ повідомила про підозру посадовицям-колаборанткам, які добровільно співпрацюють з агресором. Служба безпеки зібрала доказову базу на двох зрадниць, які пішли на співпрацю з ворогом та очолили посади в окупаційній владі.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення мешканка Луганщини запропонувала загарбникам свою «кандидатуру» на посаду у органах виконавчої влади так званої «лнр». Окупаційна влада не залишила це без уваги і призначили її «начальником Распасіївського відділу із життєзабезпечення територій». «Чиновниця» безпосередньо бере учать у організації заходів і забезпеченні окупантів та напряму взаємодіє із представниками країни-агресора, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Іншою колаборанткою, виявилась мешканка Маріуполя, яка після окупації міста не виїхала на підконтрольну територію України. Вона відкрито підтримала російських загарбників, за що отримала від них «посаду» – начальник «відділу обліку адміністрації Приморського району м. Маріуполь» так званої «днр».

– Фігурантка виконує поставлені завдання ворога, зокрема веде контроль за розподілом місцевого бюджету окупаційної адміністрації, бере участь у перевірках фінансово-господарської діяльності головних розпорядників, – зазначили у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранткам про підозри за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україну. Зловмисницям загрожує до 15 років тюрми. Заходи з викриття проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *