У Черкасах 500 розбитих ракетою вікон замінять на енергозберігаючі. Перші 50 вже встановлюють

У Черкасах продовжують ліквідовувати наслідки від ракетного удару 21 вересня. Близько 500 пошкоджених у оселях черкащан вікон замінять на енергозберігаючі. Міська влада каже, що домовилась із фірмою-виробником про їх поставку за ціною, нижчою від ринкової. Перші 50 вікон вже встановлюють.

Міська комісія, яка вивчає наслідки ракетного удару 21 вересня по Черкасах, встановила, що заміни потребують близько 500 вікон у оселях черкасців, у тому числі майже 50 – у приватних домоволодіннях.

Міська влада пообіцяла компенсувати витрати на заміну вікон за кошти міської скарбниці.

– Була досягнута домовленість із одним виробником металопластикових вікон, що він максимально швидко виготовить продукцію і її можна буде купити за ціною нижчою від ринкової. Це якісні енергозберігаючі двохкамерні склопакети. Декому з громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, вони пішли назустріч і вже встановлюють вікна, а люди з ними розрахуються вже після отримання відшкодування з міського бюджету. Проте наголошую: постраждалі черкасці можуть обрати для себе будь-якого виробника вікон, а потім звернутися до департаменту соціальної політики за отриманням грошової виплати, – поінформував в.о.директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

Також він зазначив, що для отримання такої компенсації, потерпілі мусять подати дві заяви. Першу – на обстеження житла, яка треба податия до департаменту ЖКК (вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 512, тел. 36 11 35). Другу – на відшкодування збитків, необхідно подати до департаменту соціальної політики (бул.Шевченка,307, к. 401, 4 поверх).

Суму допомогу на заміну вікон у кожному конкретному випадку надаватимуть у розмірі, який визначить комісія. Виплати будуть проводити з розрахунку 3 700 гривень за 1 квадратний метр пошкодженого вікна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *