СБУ викрила двох прихильників рашизму, один із яких держслужбовець Черкаської облдержадміністрації

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність і повідомила про підозру двом проросійським агітаторам. Одним із підозрюваних виявився держслужбовець Черкаської облдержадміністрації.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Після початку повномасштабного вторгнення рф зловмисники почали публічно підтримувати російську збройну агресію. За даними слідства, прокремлівським прихильником виявився співробітник одного із структурних підрозділів Черкаської обласної державної адміністрації. Серед своїх колег та оточення він заперечував тимчасову окупацію Криму та частини території України. Водночас, вважав законним проведення псевдореферендумів. Також, держслужбовець стверджував, що «вагнерівці» справжні «патріоти», «найкращі розвідники світу» та «професійні військові» і відкрито захоплювався їх злочинними діяннями. Іншим, проросійським агітатором виявився співробітник об’єкту критичної інфраструктури Звенигородщини. Він називав війну в Україні «військовою операцією» по звільненню від «укрнацистів», «бендерівців», «фашистів» та «прозападників». Крім того, зловмисник виправдовував ракетні удари по містам та масові вбивства українців, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за сприяння ОДА та процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *