У Черкасах триває встановлення модульних укриттів

У місті триває робота зі встановлення модульних укриттів. Залізобетонні захисні споруди призначені для убезпечення черкасців в разі падіння уламків та вибухової хвилі. До кінця жовтня по всьому місту планують побудувати 18 таких укриттів. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко у своєму телеграм-каналі.

Кожна з цих споруд розрахована на 20 осіб, має вхід/вихід для безпеки та надання допомоги. На їх придбання та встановлення з бюджету Черкаської територіальної громади виділили 15 мільйонів гривень.Посадовець зазначає, що ці кошти були передані Черкаській ОВА, яка відповідає за їхнє придбання та встановлення.

“Безпека наших мешканців у випадку надзвичайних ситуацій – це завдання першочергового значення. Наразі у Черкасах використовується близько 260 укриттів, і ми зобов’язані продовжити покращувати систему безпеки для всіх громадян”, – написав Анатолій Бондаренко.

Крім того, місто очікує на передачу в постійне користування 5 укриттів, які вміщатимуть понад 2,5 тисячі осіб. Зі слів міського голови, зараз вони в неналежному стані, тому потребують реконструкції.
Очільник міста наголосив на необхідності цільового використання захисних споруд.

“Звертаюся до всіх жителів міста! Зважаючи на нещодавні публікації у соцмережах про “не цільове використання” модульних укриттів, хочу сказати, що захисні споруди ми будуємо для убезпечення Вашого життя. Краще подбайте про чистоту та порядок в укриттях, а не навпаки”, – зазначив Анатолій Васильович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *