З початку року на Черкащині від COVID-19 померло 75 людей

Торік на Черкащині зареєстровали 529 випадків смерті від COVID-19. Цього року вже 75 летальних випадків внаслідок COVID-19.

Про це, говорячи про ситуацію в Черкаській області із захворюваністю на ГРВІ, враховуючи грип та COVID-19, у ефірі телемарафону «Єдині новини» для Суспільного,  розповів головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач.

З його слів до груп ризику тяжкого перебігу ГРВІ, включно з грипом та COVID-19, належать:

люди віком 60 років і старше;

люди, які мають супутні, хронічні захворювання;

вагітні жінки;

люди з певних професійних груп, діяльність яких пов’язана зі значною кількістю контактів – медики, освітяни, військові, працівники правоохоронних органів.

«У всіх цих людей високий ризик можливих ускладнень грипу та ГРВІ, а також COVID-19. Серед ускладнень – пневмонії, бронхіти, запальні захворювання вуха, загострення хронічних захворювань. Найнебезпечніше, що ці недуги нерідко закінчуються летально. Так, на Черкащині минулого року було зареєстровано 529 випадків смерті від COVID-19. Цього року вже 75 летальних випадків внаслідок COVID-19. Якщо не дотримуватися певних профілактичних заходів, а головне – вчасно не вакцинуватися, то ось такі наслідки цілком реальні», – наголосив Володимир Папач.

Про це пише ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *