Перші 30 черкасців, чиї домівки постраждали від ворожої атаки, найближчим часом отримають виплати за вікна

У Черкасах триває процес надання допомоги постраждалим, чиї домівки зазнали руйнувань під час російської атаки на місто 21 вересня. Алгоритм отримання компенсації за пошкоджені вікна нагадав міський голова Анатолій Бондаренко на офіційній сторінці у фейсбуці.

«Для відшкодування збитків в результаті ракетних ударів є державна програма – “Є-відновлення”. Враховуючи те, що це досить довготривалий процес, мною ініційована допомога з міського бюджету. Зауважу, постраждалі самостійно займаються встановленням вікон. Міська рада оплачує ваші витрати, але не займається монтажними роботами та безпосереднім процесом заміни», – наголосив Анатолій Бондаренко.

Коштом міського бюджету оплачуються витрати мешканців, згідно розрахунку 3 700 гривень за 1 квадратний метр пошкодженого вікна. На сьогодні в міській раді близько130 заяв від постраждалих. Наразі вже підписані розпорядчі документи, і перші 30 громадян найближчим часом вже отримають свої виплати.

Відомо про 452 вибитих вікна у багатоквартирних будинках та 65 у приватних домоволодіннях. 50% людей вже встановили вікна. Решта – у роботі.

«У кого ще не вставлені вікна, будь ласка, встановлюйте, на вулиці пізня осінь. Місто виплатить компенсації, впевніться, що ви написали заяви та подали відповідні документи», – підкреслює міський голова Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, від постраждалих необхідно 2 заяви. Перша – на обстеження житла подається до департаменту ЖКК (вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 512, тел. 36 11 35). Друга – на відшкодування збитків, подається до департаменту соціальної політики (бул.Шевченка,307, к. 401, 4 поверх).

За інформацією прессслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *