У Черкасах у рамках всесвітньої екоакції завершили висадку дерев алеї «Пам’яті та життя»

Щорічна всесвітня акція «Greening of the planet» мета якої посадити 1 мільйона дерев за одну добу, участь у якій взяли 30 країн світу, традиційно зачепила і Черкаси. Цьогоріч у її рамках у «Долині троянд» завершили висадку платанової алеї «Пам’яті та життя» із 36 дерев. У Черкасах акція мала ще й патріотичне забарвлення, адже у її ході тривав збір коштів на дрони в рамках проєкту «1000 дронів для України».

Про журналісту «City News» це повідомила співкоординатор екоакції «Greening of the planet» у Черкасах Наталія Щербініна.

– Традиційно двічі на рік по всій планеті ми проводимо таку акцію. Мета сьогоднішньої – підтримати наших героїв, які боронять Україну на лінії фронту та вшанувати пам’ять тих, хто загинув у бою за Батьківщину, а також зібрати кошти на дрони для наших захисників і захисниць. Ми вшановуємо пам’ять  Героїв України, віримо в нашу перемогу, об’єднані любов’ю до природи та людей. Ми хочемо, щоб весь світ пам’ятав про Україну та її випробування. Саудівська Аравія, Грузія, Шотландія, Ірландія одночасно садять дерева сьогодні, – наголосила Щербініна і подякувала КП «Дирекція парків» та її працівникам за те, що вони завжди з ентузіазмом підтримують такі екологічні ініціативи, вручивши їм відповідні подяки.

***

Глобальна екоініціатива «Greening of the Planet» має на меті висадження 100 млн дерев по всій планеті, обʼєднати людей навколо озеленення та змінити екосвідомість людей у всьому світі для шанобливого ставлення до природи. За 3 роки в межах проєкту було висаджено понад 35 млн дерев, проведено сотні акцій по висадженню лісів і дерев, залучено 141 країну світу, встановлено два світових рекорди та один український.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *