В’язані іграшки і одяг від англійки Венді з Глостера привіз у Черкаси волонтер

78-ми річна англійська пенсіонерка Венді, що живе неподалік Глостера, передала через волонтерів у Черкаси, власноруч зв’язані дитячі іграшки, шапочки та рукавички. Їх до Черкас привіз волонтер, чия родина нині мешкає у сусіди Венді – Маріо.

Цю оригінальну історію журналісту «City News» у Дитячому благодійному центрі допомоги БО «БФ «Хрещатик-Сіті» розповів її безпосередній учасник, волонтер із Черкас Роман Бабич.

– Мої дружина і двоє дітей на початку відкритого вторгнення виїхали до Англії і нині живуть поблизу м.Глостер у родині англійського колишнього бізнесмена італійського походження Маріо. Знайти тих, хто готовий дати прилисток допомогли знайомі у Польщі. Вони побачили оголошення Маріо про те, що він хоче надати притулок родині з України і з ним зв’язались. Маріо, який проживає на хуторі неподалік Глостера, не лише погодився взяти українську родину, але й навіть оплатив авіапереліт моєї родини до Великобританії. Весь цей час він опікується моєю родиною, хоча у день її прибуття дізнався про те, що має дуже тяжку онкологічну хворобу. Там дружина познайомилась із сусідкою Маріо 78-річною пенсіонеркою Венді, яка через церкву допомагає українцям. Венді і її 82-річний чоловік Джон теж мали добрий бізнес, але зараз через вік його продали і відійшли від справ. Так сталось, що в Англії дуже багато заробітчан із західних областей України, тому майже вся зібрана там допомога потрапляє саме туди. Тож я запропонував Венді відвезти допомогу у центральні регіони, вона погодилась і ось власноруч нав’язала дитячі іграшки, шапочки, рукавички тощо, які я й привіз у Черкаси, – розповів Роман.

Забезпечивши родині безпечне проживання, Роман не захотів сидіти склавши руки і з головою проринув у волонтерство:

– А оскільки мені вдалось зробити візу, щоб провідувати власну сім’ю, вирішив допомагати армії. Не погано розбираюсь у машинах, вмію їх ремонтувати, тож тепер купую у Великобританії автомобілі, «підлампічую» їх і відганяю хлопцям на передову. І це, враховуючи європейські закони, дуже не просто. У справу допомоги Україні у тій чи іншій мірі підключились мало не всі  жителі хутора. За англійськими законами власник авто не має права паркувати авто на вулиці, якщо він там не проживає. Тож сусід Венді і Маріо – місцевий фермер дозволив ставити автомобілі, який я купив для ЗСУ біля його будинку на період часу, що необхідний для підготовки машини до мандрівки з Англії в Україну. Ось так і допомагають, усім чим можуть, – додав Роман Бабич.

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

На фото волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяна Моргуненко та Володимир Бабич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *