Волонтерський грант у Черкасах на допомогу армії виграли два проєкти від однієї організації

Конкурс волонтерських проектів, реалізацію яких фінансують за рахунок міського бюджету, відбувся у Черкасах. Серед усіх представлених на конкурс, перемогу здобули два проєкти, які подала одна волонтерська організація.

Про це у «Фейсбук» повідомила заступник міського голови Черкас Марина Гаркава.

Цитуємо:

«Результати конкурсу підтримки волонтерських проектів. Медичні засоби для військових та технічний інвентар для госпіталей на сумму близько 30 000 євро. За допомогою фінансової підтримки з міського бюджету у розмірі 50 000 грн, волонтери зможуть оплатити доставку даної міжнародної гуманітарної допомоги. Вперше, тестово, проведено конкурс волонтерських проектів, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок міського бюджету. Сьогодні укладено перші два договори на реалізацію двох проектів між громадською організацією «Ліберальний альянс демократів» та Департамент соціальної політики Черкаської міської ради. Проведення таких конкурсів відтепер відбувається в межах реалізації міської соціальної програми «Турбота» та спрямоване на залучення міжнародної гуманітарної допомоги для задоволення потреб ЗСУ. Законодавчо визначено, що такі конкурси проводяться в електронному форматі на майданчику є-конкурси застосунку «Дія». Участь у відборі взяли волонтерські організації, готові до пошуку та транспортування гуманітарних вантажів для ЗСУ. Розмір фінансування одного проекту складає 50 тисяч гривень, але кількість поданих однією організацією проектів не обмежувалася однією пропозицією. Після процедур реєстрації договорів та відкриття казначейських рахунків організація розпочне реалізацію проектів, що передбачають доставку гуманітарних вантажів з країн Європи».

«City News» вже не раз повідомляв, що ініціатором запровадження міської програми підтримки волонтерів, які збирають і доправляють в Україну міжнародну допомогу для українського війська, із можливістю отримати грант з бюджету Черкас, виступила очільниця волонтерської організації – БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Не так давно для функціонування цієї програми з міської скарбниці виділили 500 тисяч гривень. За її умовами кожна із десяти волонтерських організацій, чиї проєкти визнають кращими, отримають гранти у сумі 50 тисяч гривень.

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото зі сторінки “Фейсбук”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *