На Черкащині судять ухилянта за неявку до ТЦК: що йому загрожує

Чоловіка будуть судити за те, що він не виконав законні вимоги щодо прибуття на місце збору після ВЛК. Чоловік пройшов ВЛК, а потім не з’явився на розподільчий пункт і не поїхав до військової частини

Про це повідомив портал informator.ua

У Черкаській області відбувся суд на якому розглядалась справа чоловіка, який не схотів служити у лавах ЗСУ. Прокурори вже скерували обвинувальний акт до суду. Зазначається, що підозрюваний пройшов військово-лікарську комісію, але не прибув за вказівкою ТЦК до пункту відрядження у військову частину.

Про це повідомила речниця Черкаської обласної прокуратури Богдана Кулик в коментарі Суспільному. За її словами, затриманим чоловіком виявився місцевий житель міста Кам’янка.

За даними слідства, відомо, що йому 32 роки. Зазначається, що він вже був на військовому обліку РТЦК та СП. Він також пройшов ВЛК і його визнали придатним до служби.

“Відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією чоловік не отримував та був у встановленому законом порядку повідомлений про необхідність з’явитися до військкомату у визначений день для подальшого відрядження у військову частину для проходження служби. Попри це, чоловік так і не прибув до відповідного відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, таким чином ухилившись від призову на військову службу під час мобілізації”, — розповіла Богдана Кулик.

Прокурори направили обвинувальний акт за статтею 336 Кримінального кодексу України. У ньому йдеться про те, якщо людина ухиляється від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період, то їй може загрожувати до п’яти років перебування за ґратами. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *