Вісім років тюрми отримав ворожий навідник

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури жителя Донеччини визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Його засуджено до 8 років позбавлення волі, – повідомила «Україна кримінальна»

Прокурор у суді довів, що 26-річний житель Олександрівського  району (колишнього Краматорського району) Донецької області, де проходить лінія зіткнення українських Сил оборони з військами ворога, зливав» ворогу інформацію  про позиції Збройних Сил України на Донеччині.

Упродовж 2022-2023 років він передавав представникам так званої днр відомості та точні координати місць дислокації техніки та особового складу ЗСУ, у тому числі підрозділів протиповітряної оборони.

У свою чергу ворог використовував розвідувальну інформацію для нанесення ракетного та артилерійського ураження.

У квітні 2023 року чоловік був затриманий у порядку ст. 208 КПК України за місцем проживання, безпосередньо під час передачі інформації представникам країни – агресора.

З моменту затримання обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечували співробітники УСБУ в Черкаській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *