Як зареєструвати куплене за кордоном авто, – пояснюють фахівці Черкаського сервісного центру МВС

Багато українців купують вживані автомобілі за кордоном. Потім такі авто підлягають розмитненню, іншими словами — легалізації в Україні. Про те, що треба робити, і які необхідні документи для цього пояснили фахівці Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Черкаській області.

Так, наступним кроком після розмитнення – потрібно отримати сертифікат відповідності та звернутися до Експертної служби МВС для дослідження авто.

Далі власник транспортного засобу отримує талон попереднього запису до сервісного центру МВС (його можна отримати в зручний спосіб: у терміналі, що знаходиться в приміщенні нашого закладу чи сформувавши талон онлайн через функціонал Е-ЗАПИС на сайті Головного сервісного центру МВС).

Для отримання послуги необхідно подати адміністратору сервісного центру МВС такі документи:

– паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації (можна надати в електронній формі в застосунку Дія) або посвідку на проживання;

– ідентифікаційний номер платника податків;

– нотаріально посвідчена довіреність (у разі звернення уповноваженої особи від ім’я власника);

– документ, що підтверджує правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортного засобу (вантажно-митна декларація, посвідчення на право реєстрації, а в разі придбання автомобіля у торгівельної організації — договір купівлі-продажу);

– реєстраційний або прирівняний до них документ іноземної держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *