Вісім років буцегарні заробив коригувальник ракетних ударів рф  

За матеріалами СБУ 8 років тюрми отримав коригувальник ракетних ударів рф на Бахмутському напрямку.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

– Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один інформатор рф. СБУ затримала зловмисника у результаті спецоперації у квітні цього року на сході України під час виконання чергового завдання. Поплічник ворога збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території Донецької області, – йдеться у повідомленні.

 За даними слідства, фігурант пішов на добровільну співпрацю з ворогом в липні 2022 року. Зловмисником виявився мешканець Білозерського району, який дистанційно вийшов на окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Він передавав загарбникам дані місць дислокації українських військових та техніки на території регіону через «зв’язкового» – представника створеної окупантами «міліції лнр».

Особливо ворога цікавили координати військових об’єктів та сил ППО. Кіберфахівці встановили, що отриману інформацію окупанти неодноразово використовували для нанесення прицільних ударів по українським позиціям на східному фронті.

Під час обшуків у зловмисника виявлено комп’ютерну техніку, яку він використовував для прихованого листування з представниками рф. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) та призначив покарання – 8 років ув’язнення. Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото і скриншот надані пресслужбою УСБУ в Черкаській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *