Херсон, Louis Vuitton і катакомби, – черкаська волонтерка про Херсонщину

Як з’явились таємничі катакомби, що зв’язують різні райони Херсону, та про те, як пов’язані бренд Louis Vuitton і Херсонщина, – фактами і легендами про цей край поділилась черкаська волонтерка, очільниця і засновниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Інна Бандура.

Детальний допис про це вона опублікувала на власній сторінці у «Фейсбук»:

«Минув рік, як ЗСУ звільнили Херсон від окупації. Справжнє місто-герой, яке приховує багато таємниць та цікавих історій. Мало кому відомо, що Херсон – це буквально місто на катакомбах, особливо це стосується старої його частини. І походження цих підземних лабіринтів досить незвичайне, адже зʼявилися вони під час фактичної розбудови міста. Повʼязують це із тим, що у давні часи будинки зводили з глини, яку місцеве населення брало прямо з під своїх ніг. Проте це стосується лише частини вивчених катакомб, адже решта з них майже не обстежувалась, та з’явилася значно раніше. За деякими легендами, підземні лабіринти не тільки повʼязують райони міста між собою, а й ведуть з одного берега Дніпра на інший. Сьогодні у підземеллях Херсону й досі знаходять старовинні предмети побуту, і навіть книги та вино. Або чи знаєте ви як повʼязані Херсон та всесвітньо відомий бренд Louis Vuitton? На сьогодні збереглися свідчення, у тому числі й документальні, які підтверджують, що перші валізи, які прославили на весь світ бренд Louis Vuitton, були виготовлені із сировини, яка поставлялась з Херсонщини. Зокрема мова йде про шкіру та унікальну шерсть з овець тонкорунної породи, яку  виробляли у Херсонській губернії. Інформація про неперевершену якість цих матеріалів облетіла весь світ, а тому навіть Louis Vuitton замовляли тут сировину для своїх виробів. (джерело visitukraine.today).  Сьогодні, наше унікальне українське місто знаходиться під загрозою знищення, через постійні обстріли з боку рф… Ми маємо перемогти і зупинити зло!».

Світлина зі сторінки Інни Бандури у Фейсбук

У центрі очільниця і засновниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Інна Бандура. З ліва та з права, відповідно, волонтери Фонду Тетяна Моргуненко і Володимир Лимаренко-Полянський під час гуманітарної місії по доставці допомоги у звільнений Херсон. Літо 2023 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *