Надсучасне обладнання робить Черкаський пологовий будинок конкурентним

Міська влада Черкас проінспектувала «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» на предмет ефективного використання медичного обладнання, яке придбали коштом міської скарбниці.

Як повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» упродовж двох останніх років за кошти міської громади закупили суперсучасне медичне облданнання. Серед якого два сучасні апарати УЗД, яких в Україні всього 5, аналізатори, мікроскопи, функціональні механічні ліжка та інше.

– Підбили підсумки Програми соціально-економічноо розвитку, яка стосувалась придбання нового обладнання для лікарень Черкас. А зараз ми подивились, як працює обладнання, яке ми придбали для «Черкаського міського пологового будинку «Центр матері та дитини». Йдеться про устаткування, яке діагностує ранні захворювання від мамографа до УЗІ експертного класу, – сказав Анатолій Бондаренко, додавши, що куплені містом апарати роблять цей медзадклад достатньо конкурентним.

Це ж підтвердив і керівник медичного закладу Дмитро Вітренко.

– Сьогодні такі ліжка, такі відкриті реанімаційні системи знаходяться у всіх акушерських стаціонарах світу. Тож наш заклад за якістю обладнання і якістю та рівнем надання медчної допомоги нічим не поступаємось аналогічним медичним закладам розвинених країн Світу, – підкреслив він.

Візит до медичного закладу відбувся з нагоди Всесвітнього дня передчасно народжених дітей.

Нині у «Черкаському міському пологовому будинку «Центр матері та дитини» завдяки  закупленому обладнанню вдалось значно покращити якість надання послуг породіллям і немовлятам. На сьогодні у мед закладі обслуговують не лише черкащанок, а й жінок з числа внутрішньопереміщених осіб.

Варто додати, що за ініціативи міського голови Черкас, всім породіллям, зареєстрованим у Черкасах, виплачують 25 тисяч гривень одноразової допомоги з бюджету міста. Виплати здійснюють у межах міської програми соціальної підтримки сімей м. Черкаси на 2021-2025 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *