Платанову Алею Героїв із двохсот дерев заклали у Європейському парку  Черкас

Алею Героїв з 200 платанів у пам’ять про солдат із Черкас, які віддали життя у новітній війні з росією за волю та незалежність України заклали у Європейському парку м. Черкаси. Ініціатором виступило КП «Дирекція парків» за кошти з Екологічного фонду.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків».

Платанову Алею Героїв садили працівники підприємства разом з родинами загиблих на війні черкасців.

За словами дружини загиблого Героя Олени Ложешнікової Алея буде нагадувати майбутнім поколінням про те, яку ціну зараз платять українці за свободу і незалежність держави.

– Це дуже важливо для нас, родин загиблих, і думаємо, для всіх містян. Бо буде таке місце, де ми всі зможемо зібратися і згадати своїх рідних. Ми б хотіли, щоб ця Алея стала початком більшого проекту, цілого скверу, із майданчиками, із плиткою та лавочками, де можна буде відпочивати, але це – згодом, після війни. Зараз же кошти спрямовуються із Екологічного фонду, який не можна перерозподілити на інші цілі. Тому, думаємо, усі мають зрозуміти, що такий варіант їх вкладання – найкращий. І треба ж із чогось починати. Ми ще обговоримо варіанти назви, можливо, запропонуємо посадити ще і якісь квітуючі дерева, сакури, наприклад, щоб вони своїм цвітом радували. Місце в Європейському парку для цього є. А сьогодні садимо перші платани, – сказала вона.

За словами керівника КП «Дирекція парків» Геннадія Шевченка, ідея створити Алею Героїв з’явилась ще влітку під час зустрічі міського голови Черкас Анатолія Бондаренка із родинами загиблих солдат.

Місце під Алею вибрали у Європейському парку.

Це земля природно-заповідного фонду, парк має 6,36 га площі, що межує з узбережжям Дніпра, а відтак матиме гарний вигляд на ріку. Нині задля цього підприємство там розчищає чагарники, розрівнює ґрунт. У подальшому є перспектива з’єднати Алею Героїв із Сонячною алеєю, щоб створити красиву променадну зону.

На думку керівника «Дирекції парків» платанова Алея Героїв у майбутньому може стати місцем де встановлять пам’ятник черкащанам, якві віддалои життя за незалежність України.

Фото пресслужби КП «Дирекція парків»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *