У Черкасах палили свічки і роздавали окрайці хліба у пам’ять жертв голодоморів (фото)

Пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років вшанували сьогодні у Черкасах.

У Соборному парку до пам’ятника жертв голодомору поклали квіти і пшеничні колоски. Перед учасниками заходу актори обласного драматичного театру зіграли постановку про ту страшну трагедію. Священики провели поминальний молебень.

Пізніше епіцентр подій перемістився на Соборну площу Черкас. Тут відбулися пам’ятний мітинг та Загальнонаціональна хвилина мовчання.

Запаливши свічки по замучених, учасникам мітингу символічно роздали по шматочку хліба.

Голодомори, штучно створені російсько-радянським керівництвом і більшовицько-комуняцькими вождями, забрали мільйони життів. Досі вчені не можуть підрахувати навіть приблизну кількість замордованих українців. Під час найстрашнішого і наймасштабнішого Голодомору 1932–1933 років вщент вимирало не просто населення окремих сіл, а цілих районів.

Від тих страшних днів минуло близько 90 років, але лютий ворог України – росія продовжує нищити українців, в ході кровопролитної війни, яку вона розв’язала дев’ять років тому з однією єдиною метою – стерти з лиця землі українску націю.

Фото пресслужби Черкаської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *