На Черкащині прогнозують морозну погоду

Грудень зазвичай мінливий, адже в цей період атмосфера перебудовується на зимовий лад. Після нетривалої відлиги інтенсивністю 3-5° тепла, вчора вдень Черкащина опинилася у холодній, тиловій частині циклону, розпочалося надходження арктичного холоду, який знизив температуру повітря до 3-5° морозу. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Так, 4, 5 та 6 грудня атмосфера забезпечить відпочинок від складних погодних умов комфортною, спокійною зимовою погодою. Лише слизькі дороги та тротуари дошкулятимуть водіям та пішоходам. Температура вночі 3-8° морозу, вдень – близько 0°.

7, 8 та 9 грудня право визначати погоду у нашому регіоні розділять виступ потужного антициклону зі сходу та квола циклонічна діяльність з півдня. Проте близькість атмосферного фронту підкине на Черкащину невелику порцію снігу. Температура вночі 2-7º морозу, вдень – 4º морозу – 1º тепла.

Умови для ожеледиці зберігаються, тому водіям та пішоходам потрібно бути обережними.

Між тим, через зміну клімату, за останні 30 років перший зимовий місяць на Черкащині потеплішав від 2,4° морозу до 1,8° морозу, тобто на 0,6° та на 17% став сухішим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *