Теплоенергетики з усієї України вивчали досвід модернізації теплопостачання у Черкасах

Передовий досвід модернізації теплопостачання теплоенергетики з різних регіонів України вивчали у Черкасах на прикладі комунального теплопостачального підприємства – КП «Черкаситеплокомуненерго» під час всеукраїнського семінару з питань модернізації «Досвід модернізації системи теплопостачання м.Черкаси та експлуатація когенераційних установок». Як відомо «Черкаситеплокомуненерго» вже багато років поспіль є лідером в сенсі модернізації процесу теплопостачання серед аналогічних підприємство в Україні.

Про це на офіційній сторінці Черкаської міської ради у «Фейсбук» повідомила пресслужба.

Участь у заході взяли теплоенергетики з різних куточків України, представники міжнародних організацій, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП. Вони зібралися, аби обмінятися досвідом і обговорити важливі аспекти галузі. Змістовним та цікавим для теплоенергетиків був виступ науковця Анатолія Колієнка, професора кафедри теплогазопостачання та теплоенергетики Національного університету «Полтавська політехніка ім. Ю.Кондратюка.

– На нашому підприємстві постійно триває робота у напрямку модернізації, в тому числі і в умовах воєнного стану. Ми оновлюємо існуюче обладнання та закуповуємо нові основні засоби. Серед іншого, станом на початок опалювального періоду 2023 року близько 40% теплових мереж підприємства замінено на попередньо ізольовані», – зазначив директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

З його слів усе це стало можливим завдяки підтримці підприємства з боку міської влади, яку відзначають навіть на державному рівні.

– Теплоенергетична галузь нині є однією з найважливіших в Україні. Її утримання і модернізація на сьогодні є нагальними питаннями. У Черкасах ми приділяємо цьому значну увагу. Завдяки цьому навіть під час минулорічного блекауту наше місто залишилося з теплом, гарячою водою і світлом», – підтвердив слова керівника підприємства міськй голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Добрі результати роботи підприємства у сенсі модернізації теплопостачання відзначив і директор департаменту з регулювання відносин у сферах теплопостачання та забезпечення енергетичної ефективності в галузях енергетики та комунальних послуг НКРЕКП Руслан Овчаренко.

–  По технічним питанням і по інноваційному підходу ваше підприємство на крок попереду багатьох у галузі української теплоенергетики. Відчутна підтримка з боку міської влади і зокрема міського голови, а в Україні це дуже рідкісне явище», – зауважив він, додавши, що КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» – єдине в Україні підприємство, яке не має боргів перед НАК «Нафтогаз України».

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото пресслужби Черкасської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *