На Черкащині поліція затримала банду наркоторговців із понад 40 членів

За результатами заходів, до яких були залучені майже 700 правоохоронців, знешкоджена діяльність злочинної організації. Її учасники налагодили функціонування кількох лабораторій з виробництва амфетаміну. Також, займалися вирощуванням конопель в промислових масштабах. На збуті наркотиків заробляли до 5 мільйонів гривень на місяць.

У ході багатоетапної поліцейської спецоперації для ліквідації потужної злочинної організації співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора встановили всіх її учасників, канали збуту психотропів, а також місця розташування так званих виробничих цехів.

Угруповання налічувало понад 40 учасників, а організували його діяльність двоє мешканців Черкас. В злочинній організації були три відокремлені гілки: виробництво амфетаміну, вирощування конопель та збут наркотиків в регіоні. Своєю чергою, реалізацією займалися три окремі групи зі своїми лідерами, які були підзвітні керівникам злочинної організації.

Так званий виробничий амфетамінний цех знаходився у Черкасах. Його потужності дозволяли виготовляти до 10 кг «фену» щомісяця. Коноплі вирощували на декількох ділянках в Канівському районі, а також у квартирах декількох фігурантів. Поля з коноплями знаходилися на відстані 50-100 км один від одного.

На кожному виробництві була своя охорона, технологи, а також «виконроби», які слідкували за діями всіх «працівників». Виготовлену продукцію доставляли до місць фасування, де вже окрема група готувала товар для подальшого збуту і передачі його наркокур’єрам. Визначені лідерами злочинної організації учасники відповідали за фінансові питання – збір коштів від продажу, закупка сировини, видача «зарплати», звіт керівникам угруповання.
Учасникам злочинної організації загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *