«Волонтером став кожен українець», – перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко

З Міжнародним днем добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку волонтерів Черкащини привітав перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко. Колишній бранець кремля і сам відомий волонтер в Україні і області. Завдяки йому в Україну прибули десятки, а той сотні тонн гуманітарного вантажу із-за кордону.

Свої думки щодо доцільності і ефективності волонтерського руху Роман Сущенко виклав у дописі на власній сторінці у «Фейсбук»

«В умовах воєнного часу слово «волонтер» в України набуло надзвичайно важливого значення, адже це – десятки тисяч людей, які забезпечують надійний тил Збройним Силам України та підтримку вимушеним переселенцям. Щодня волонтери отримують запити з усієї України. Щодня вони відкладають власні справи для того, щоб допомогти тим, хто цього потребує. Збирають кошти на дрони, тепловізори, авто, ліки і допомогу захисникам і захисницям, плетуть маскувальні сітки, здають кров для поранених, виготовляють окопні свічки та пічки, допомагають розбирати завали, збирають іграшки для дітей, теплі речі для літніх людей. Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які за покликанням безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець – це неймовірні освітяни, працелюбні студенти, відповідальні лікарі, мужні рятувальники, талановиті актори, упевнені водії, відповідальний бізнес… Дякую всім, хто допомагає нашій країні, за вашу невтомну працю, мужність, сміливість та здатність вчасно прийти на допомогу! Бажаю невичерпної енергії, натхнення, наснаги у тяжкій, але дуже потрібній роботі! Ваш внесок в перемогу неоціненний!», – йдеться у тексті.

Фото зі сторінки Романа Сущенка у «Фейсбук»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *