«Я – журналіст!» Молодим черкашанам пропонують писати про перемоги українців на фронті і в тилу

Розкажіть світові про перемоги українців: учнів 5-11 класів запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі «Я – журналіст!» «Нація переможців: розповідаю світові про перемоги українців»  — під таким гаслом проводиться XIV всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!». Його учасниками можуть стати учні 5-11 класів та студенти. А підтримати проведення конкурсу можуть усі бажаючі.

Про проведення конкурсу журналісту «City News» повідомили у офісі Національної спілки журналістів України.

Щороку учасники конкурсу «Я — журналіст!» надсилають твори, фото і відео на теми, які визначають організатори. Проводиться він з 2009 року. Свій початок взяв у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським.

– Учасники можуть розкривати конкурсну тему, розповідаючи про перемоги українців як на фронті, так і у різних сферах діяльності у тилу. Про маленькі щоденні перемоги, з яких складатиметься майбутня велика спільна перемога. Про перемоги, які зміцнюють дух українців і слугують прикладами, що надихають. Героями конкурсних робіт можуть бути як військовослужбовці, так і цивільні. Наприклад, волонтери, медики, освітяни, енергетики, журналісти. А ще в межах конкурсної теми ми цьогоріч запровадили спеціальну тему «Надійний тил» для висвітлення позитивних прикладів роботи соціально відповідального бізнесу, – розповів засновник всеукраїнського конкурсу «Я — журналіст!», секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв.

Багато років ініціативу засновника конкурсу «Я — журналіст!» підтримують Департамент освіти і науки Рівненської обласної військової адміністрації та Національний університет «Острозька академія». Департаменти освіти і науки інших областей долучаються до розсилки інформації про конкурс, завдяки чому він щороку збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. У 2022/2023 навчальному році учасниками конкурсу стали 808 дітей з усіх областей України і 13 країн світу. Нагородження переможців традиційно відбувається в Національній спілці журналістів України.

У 2023/24 навчальному році конкурс стартував 1 листопада. Роботи учасників прийматимуть до 15 лютого, а нагородження переможців відбудеться у квітні 2024 року. Роботи переможців і учасників публікують на спеціальному сайті «Я — журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua.

Участь у конкурсі «Я — журналіст!» — безкоштовна. Про призовий фонд дбає його засновник, залучаючи, за можливості, меценатів. Цього року Віталій Голубєв оголосив збір для підтримки проведення конкурсу, щоб відзначити якомога більшу кількість талановитих дітей та їхніх педагогів. 

Забезпечити інформаційною підтримкою проведення ХІV всеукраїнського конкурсу «Я – журналіст!», колег по цеху закликав і Голова Національної спілки журналістів України Сергій ТОМІЛЕНКО.

– Прошу інформаційно підтримати проєкт  секретаря НСЖУ Віталія Голубєва — всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!». А саме — за можливості розмістити у своїх медіа (насамперед на електронних носіях — сайті, фейсбук-сторінці, телеграм-каналі, вайбер-групі тощо) інформацію про конкурс. Прошу зробити акцент саме на електронних носіях, щоб, по-перше, не перевантажувати і без того обмежену площу друкованих медіа, а, по-друге, щоб зацікавлені особи могли напряму перейти за посиланнями, розміщеними в тексті, і таким чином збільшився коефіцієнт корисної дії цієї інформації. Спілка щороку підтримує ініціативу нашого колеги щодо проведення конкурсу «Я — журналіст!». Тисячі дітей за 14 років існування проєкту отримали можливість зробити перші кроки до журналістики. Нагородження переможців традиційно відбувається на майданчику НСЖУ. Не раз особисто брав участь у цій події і можу засвідчити прозорість проведення конкурсу і відповідальний підхід його організатора. Зважаючи на те, що конкурс «Я — журналіст!» є волонтерською ініціативою Віталія Голубєва, і більшу частину витрат на його проведення він щороку несе самостійно, наш колега оголосив збір на підтримку проведення конкурсу. Прохання зберегти при публікації інформації про конкурс частину тексту, в якій вказано реквізити збору, щоб бажаючі могли долучитися до підтримки ініціативи секретаря Спілки. Наперед вдячний вам за співпрацю. Журналісти важливі!, – йдеться у листі голови Спілки, розісланому на електронні адреси журналістів України.

Підтримати конкурс «Я — журналіст!»:

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/3GzccH7zzo

Номер картки банки

5375 4112 1006 9972

 Ознайомитись із умовами конкурсу «Я — журналіст!» можна за посиланням:

https://bit.ly/40eU7ma

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *