На Черкащині провели зимові навчання для служб цивільного захисту

Відпрацювання алгоритмів та підвищення злагодженості. В області провели зимові штабні навчання для органів управління та сил цивільного захисту населення Черкаської області.

Навчання містили теоретичну та практичну частини, відзначає заступник очільника області Антон Царюк. До навчань залучили представників обласних управління цивільного захисту, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Нацвардії, Державної прикордонної служби, міграційної служби, ПАТ «Черкасиобленерго», Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Черкаській області, Служби місцевих автодоріг, Червоного Хреста та місцевого самоврядування.

– Взаємодія та синхронізована співпраця – пріоритет для органів цивільного захисту і правопорядку у країні, де точаться активні бойові дії, – наголосив Антон Царюк. – Саме тому регулярно проводимо такі навчання для всіх профільних служб.  Зокрема  цього разу спільно ми відпрацювали найбільш актуальні питання для зимового періоду.

Насамперед відпрацьовували дії щодо забезпечення цілодобового руху автомобільними дорогами державного та місцевого значення в межах області, організації життєдіяльності населення в разі тривалого припинення електропостачання та заходи з його відновлення. Обговорили також функціонування існуючих та відкриття додаткових «пунктів незламності» та пунктів обігріву.

– Нині в області функціонує понад дві сотні «пунктів незламності»,- додав Антон Царюк. – 163 діє в громадах, а ще 28 – в приміщеннях підрозділів ДСНС області. Два «пункти незламності» облаштовані на станціях «Укрзалізниці». 5 мобільних та 4 стаціонарних «пункти» – у статусі «готові до роботи». «Пункти незламності» устатковані усім необхідним: мають підключення до інтернету, тут є можливість зігрітися, відпочити та відновитися.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *