Півмільярда гривень на армію у новому році спрямують Черкаси з міської скарбниці

Черкаси отримали основний фінансовий документ на наступний рік. Доходи і витрати бюджет на 2024 рік  визначили в обсязі 4,66 млрд.грн. На бюджет розвитку передбачили суму у  560 мільйонів, а на підтримку ЗСУ – 500 мільйонів гривень.

Як повідомив журналіст «City News», який висвітлював події під час пленарного засідання сесії Черкаської міської ради, депутатський корпус міської ради проголосував за «Програму підтримки Збройних сил України на 2024-2025 роки». Відповідно до неї передбачено виділення 500 мільйонів гривень для захисників у 2024 році.

Окрім того, обранці затвердили:

– міську програму стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста Черкаси на 2024-2025роки (вони щомісячно отримуватимуть з міського бюджету надбавку в розмірі 30% посадового окладу);

– міську програму надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки;

 – програму забезпечення рятувальних заходів на водних об’єктах м. Черкаси комунальною установою «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» на 2024-2026 роки.

– Життя кожного нашого громадянина і особливо тих, хто зараз боронить нашу державу – це найбільша цінність. Маємо на всіх рівнях забезпечувати всім необхідним тих, хто захищає нас! 500 млн гривень на програму підтримки Збройних Сил України закладено в бюджеті Черкас на 2024 рік! Щиро дякую колегам – депутатам міської ради за те, що вони підтримали мою пропозицію щодо виділення додаткових коштів у сумі 500 тисяч гривень на компенсацію пільг на комунальні послуги для родин загиблих Героїв, – прокоментувала депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *