Громада Черкас попрощалась з чотирма солдатами, життя яких забрала війна

Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, на цьому тижні  у Черкасах провели в останню путь двох захисників, які до кінця залишилися вірними своєму народу та країні.

Солдат Мойся Леонід Миколайович загинув у віці 35 років. Проживав, навчався та працював у Черкасах. Закінчив ЗОШ №29, після проходив строкову службу у ЗСУ. Працював пожежним у ДП «Черкаське лісове господарство», і пізніше – на будівництві у приватній фірмі.

Леонід Миколайович проходив військову службу на посаді кулеметника у стрілецькому батальйоні. Загинув під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Солдат Билінкін Андрій Олександрович народився у Лубнах Полтавської області. Навчався у ЗОШ №28, потім продовжив навчання у Черкаському автодорожньому ліцеї. Працював слюсарем на автоскладальному заводі «Богдан».

Проходив військову службу на посаді стрільця-помічника гранатометника у десантно-штурмовому батальйоні.

Вірний військовій присязі та українському народу, він загинув на Донеччині, мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу та незалежність. Андрію Олександровичу назавжди залишиться 33 роки…

Незадовго до Нового року громада Черкас попрощалась з двома солдатами, які віддали життя за незалежність України. Солдат Сергій Дорохін, молодший сержант Олег Єланський. Ось імена двох відважних захисників України, життя яких  обірвала війна з путінською росією.

Молодший сержант Єланський Олег Володимирович народився 09.08.1970 року у м. Кам’янське, Дніпропетровської області.

З 1978 по 1988р. навчався у середній школі №27 м. Черкаси.

Працював з 1987 року на НВК «Фотоприлад», помічником оператора верстатів ЧПУ.

З 1992 року працював у приватних підприємствах м. Черкаси. У 2001 році заснував ТОВ “СПОРТ-ТАЙМ”,  діяльністю якого був продаж товарів для хобі: спорт, риболовля та туризм.

Призваний на службу у ЗСУ у 2022 році. Проходив військову службу на посаді старшого стрільця-оператора стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти. Героїчно загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, 23 листопада 2023 року перебуваючи на позиції в Донецькій області. Внаслідок ворожого обстрілу отримав поранення несумісне з життям..

Сергію Дорохіну було 46 років. Родом він з Алчевська, що на Луганщині. Отримав освіту юриста, працював за спеціальністю та в органах внутрішніх справ.

З 2014 року проживав у Черкасах та працював приватним юристом – сумлінно і самовіддано захищав законні права та інтереси громадян. Сергій був виваженою і толерантною людиною, завжди тримав слово і був готовий у будь-яку мить прийти на допомогу ближнім.

Під час повномасштабного вторгнення став на захист України. Служив на посаді стрільця-помічника гранатометника у механізованому батальйоні. Сергій Олександрович загинув на Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу противника.

Вічна слава і вічна пам’ять Сергію Дорохіну, Олегу Єланському та усім захисникам, які поклали свої життя за те, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні. Співчуття рідним і близьким.

Під час прощання з солдатами з вуст військового капелана прозвучали справедливі слова:

– Скільки ще потрібно втратити життів, щоб для кожного жителя України дійшло, що росія нічого не несе Україні окрім смерті і горя? Скільки ще потрібно втратити життів, щоб нарешті командування зрозуміло, що потрібно прибрати із війська тих командирів, які нехтують життями своїх підлеглих, віддають дурноверхі накази, бездумно посилаючи людей на вірну смерть?! Скільки ще потрібно нам втратити життів, щоби українці нарешті усвідомили, що лише у єдності ми зможемо відбити ворожу навалу?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *