СБУ повідомила заочні підозри зрадникам, які захоплювали Соледар та Сєвєродонецьк

У ватазі викритих зрадників поповнення. СБУ повідомила заочні підозри ще трьом колаборантам: серед них – депутат партії путіна та бойовики, які захоплювали Соледар та Сєвєродонецьк

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох зрадників, які переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня та сходу України. Так, одним із зловмисників є мешканець лівобережжя Херсонщини, який у вересні 2023 року приєднався до регіонального відділу прокремлівської партії «єдина росія». Спільно із загарбниками, він брав участь у організації фейкового плебісциту кремля, зокрема щодо «приєднання» південного регіону до складу рф, – розповіли у пресслужбі.

Фігурант іще очолив окупаційне «Голопристанське лісо-мисливське господарство», де займається контролем лісового фонду на користь загарбників.

Встановлено, що він особисто надавав допомогу представникам окупаційної влади, забезпечував розміщення особового склад зс рф у домівках громадян України, які виїхали з окупованої території, надавав харчування та передавав службовий транспорт в особисте користуванням загарбникам.

– Зрадниками виявились мешканці Луганщини, які ще до початку повномасштабного вторгнення рф добровільно приєднались до лав терористичної організації «лнр». Там зловмисники брали участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. Після 24 лютого 2022 року один з них вступив до «7-ої окремої мотострілкової Чистяківської бригади» Південного військового округу збройних сил росії. На посаді вогнеметника він штурмував позиції українських захисників в районі Соледару на Донеччині. Інший зловмисник втупив до «6-го окремого мотострілкового козачого полку ім. отамана Платова», який підпорядковується 2-у армійському корпусу країни-агресора. Перебуваючи у лавав окупантів, бойовик штурмував позиції ЗСУ під Сєвєродонецьком у Луганській області, – додали у пресслужбі.

На підставі зібраних доказів, усім трьом фігурантам заочно повідомлено про підозри за низкою статтей Кримінального кодексу України: – ч. ч. 1 , 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); – ч.ч. 5, 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). – ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Наразі тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження зловмисників та притягнення їх до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *