Черкаські старшокласники заробили гроші і на них подарували свято дітям-сиротам

Діти влаштували свято дітям, які не мають батьків. Черкаські старшокласники із Учнівської міжпарламентської асамблеї провели квест-ярмарок, і на виручені кошти пригостили вихованців дитячого притулку «Теплий дім» та подарували діткам настільні ігри.

Про це журналісту «City News» повідомила заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, начальник управління освіти Надія Євчак.

«Надихайся щастям», такий благодійний квест провела збірна команда старшокласників із загальносвітніх шкіл Черкас – активістів Учнівської міжпарламентської асамблеї (далі – Асамблея, УМА).

Основні події квесту розгорнулись у рекреаційних приміщеннях єдиного у Черкасах комунального кінотеатру «Україна», колектив якого завжди йде на зустріч усім, хто проводить соціальні заходи.

– Дуже вражена активністю і креативністю нашої шкільної молоді. Наш заклад завжди відкритий для різних соціальних проектів. Ми раді вітати суспільно активну учнівську молодь міста і запрошуємо продовжувати співпрацю з кінотеатром і, познайомившись із ними, дуже хочемо бачити їх у себе з нову. Сподіваюсь ця співпраця, ці цікаві дійства, які вони проводили у нас, стануть доброю традицією, – сказала директор комунального кінотеатру Черкас «Україна» Валентина Слуцька.

Участь у квесті взяли шість команд школярів, які представляли школи шести районів обласного центру.

Змагання відбувались у кількох локаціях. Сташокласники змагались у мистецтві танцю, у знанні історії, царині літератури, тощо. Завершальною локацією став аукціон. Школярі продавали власноруч виготовлені десерти.

– За задумом квест мав багато локацій: історичну, літературну, творчу, танцювальну. Ярмарок, як і кожна локація квесту  «Надихайся щастям» теж був тематичним. Команда кожного району представила десерти національний кухонь різних країн Світу – Туреччини Мексики, Італії, Франції, і звичайно ж України. Тож кожний гість ярмарку мав можливість уявно подорожувати світом, куштуючи смаколики, традиційні для кухонь тих чи інших народів, – пояснила журналісту учениця 10-А класу Черкаської ЗОШ № 10 Катерина Імамай, віце-спікерка Учнівської міжпарламентської асамблеї.

Вона ж досить вичерпно розповіла про ініціатора проведення цього цікавого соціального заходу – Учнівську міжпарламентську асамблею, яка створена при Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

– Учнівська міжпарламентська асамблея – це організація яка займається волонтерством, об’єднує старшокласників всіх шкіл міста. Щосереди ми збираємось у приміщенні Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської рад, спілкуємось між собою, обговорюємо різні соціально важливі теми, придумуємо і готуємо різні заходи соціального плану, вчимось правильно і зрозуміло викладати свої думки, опановуємо мистецтво риторики, і, як на мою думку, найголовніше, вчимось бути соціально активними, корисними суспільству і ініціативними громадянами свого міста, регіону, країни. Це, можна сказати, своєрідна школа де опановують все необхідне для того, щоб кожний з нас міг розвиватися як особистість і, у подальшому, розбудовувати громадянське суспільство. За рік перебування у лавах Асамблеї зрозуміла, що це майданчик для соціально активної молоді, де кожний намагається підтримувати одне одного, бо це одна дружна родина. Якщо б Ви спілкувались зі мною рік тому, до того, як я почала відвідувати наші зібрання, я напевне б не змогла так добре про все розповісти, – зазначила старшокласниця.

Влитись у лави УМА дівчині запропонувала вчитель-організатор з її школи Наталія Володимирівна, яка нині викладає історію.

Зі слів директора Черкаської ЗОШ № 10 Василя Хилька, учні школи досить активні у житті школи і міста.

– Учні нашої школи беруть активну участь у позашкільному суспільному житті міста. Разом із однолітками працюють у таких проектах як Ліга старшокласників, Дебатний клуб тощо. До-речі, у Дебатному клубі учні нашої школи здобули 3 місце, і друге місце, коли він проводився англійською мовою. Ці і інші проєкти до яких долучаються старшокласники сприяють їхньому інтелектуальному і загальному розвитку, адміністрація школи всіляко сприяє цьому процесу, – директор ЗОШ № 10 Василь Хилько.

Володимир Лимаренко-Полянський

З ліва на право: Анастасія Лучицька і Катерина Імамай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *